Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

0-0: Και πολύ του ήταν...

Δύο σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρήσει τα κεκτημένα, άφησε απόψε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, καθώς στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 14η ημέρα του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Αστέρα παίζοντας για μια ακόμη φορά απογοητευτικό ποδόσφαιρο, "σερβίροντας" την κορυφή στον Ολυμπιακό.

Το σερί αυτό, με τις 3 νίκες (Ηρακλής, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός) έλαβε τέλος στην Τρίπολη. Οι πρωταθλητές έμειναν στην "λευκή" ισοπαλία και πλέον "έπεσαν" στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πριν από τον πρωτοπόρο, πλέον, Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Τρίπολης παρέμεινε χωρίς νίκη εντός φέτος (απολογισμός 0-4-3) και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επανέλαβε την κακή απόδοση που είχε πριν μια βδομάδα απέναντι στον Πανσερραϊκό. Εστω και αν είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Χριστοδουλόπουλο (3’) και Σισέ (29’), δεν βρήκε ρυθμό, δεν είχε ανάπτυξη και έχασε και τη μάχη του κέντρου. Εγκλωβισμένος ο Νίνης, επίθεση από τα άκρα δεν υπήρχε και έτσι το μηδέν στην επίθεση ήταν φυσιολογικό, παρά την τεράστια ευκαιρία του Γάλλου.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν παθιασμένοι, επιτέθηκαν κυρίως από δεξιά, είχαν διάθεση και επιθετικότητα και παρόλο που δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία - έχοντας καλά σουτ με τους Μπαστία (10’), Ουντότζι (21’) κα Ροτζέριο (32’) κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Φερέιρα έβαλε τον Κατσουράνη αντί του Σιμάο, φέρνοντας τον Μαρίνο δίπλα στον Ζιλμπέρτο, μεταφέροντας τον Νίνη δεξιά και βάζοντας τον «Κατσούρ» πίσω από τον Σισέ. Οι «πράσινοι» έδειξαν στοιχεία βελτίωσης στην κυκλοφορία αλλά και πάλι δεν ήταν καλοί και δεν απειλούσαν, την ώρα που ο Αστέρας παρέμενε αποτελεσματικός ανασταλτικά.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο 58’ τον Λέτο αντί του Χριστοδουλόπουλου για να τονώσει την επιθετικότητα, αλλά είδε την ομάδα του και πάλι να μην απειλεί. Κλασική ευκαιρία δεν υπήρχε και πλέον η τελική κίνηση ήρθε με τον Καραγκούνη αντί του Νίνη στο 74’. Η αναποτελεσματικότητα συνεχίστηκε, ευκαιρίες δεν ήρθαν και το 0-0 δεν άλλαξε.

http://www.balla.gr/