Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι 10 πιο συζητημενοι θανατοι στο Hollywood (video)

Θάνατοι που έμειναν στην ιστορία είτε γιατί ήταν διάσημοι καλλιτέχνες είτε γιατί ο θάνατος τους είχε βαθιά επίδραση στο επάγγελμα τους ή στην κοινωνία εκείνη την ημέρα. Σε μερικές περιπτώσεις δημιουργήθηκε ολόκληρη βιομηχανία με αφορμή τους θανάτους αυτούς, για να διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη των καλλιτεχνών.

Εδώ είναι η λίστα με τους 10 κορυφαίους θανάτους στο Hollywood την τελευταία πεντηκονταετία......

10. Vic Morrow, 1982


 

Ο ηθοποιός Vic Morrow πέθανε κυριολεκτικά στον τόπο, από ένα πυροτέχνημα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Twilight Zone: The Movie. Μαζί με τον 53χρονο ηθοποιό σκοτώθηκαν και 2 παιδιά που κρατούσε στην αγκαλιά του.
Η ταινία που ήταν παραγωγή των Landis/Spielberg, αναμενόταν να γίνει επιτυχία, αλλά απέτυχε οικτρά στο box office, όχι λόγω του θανάτου του ηθοποιού, αλλά λόγω της πλοκής και το ύφος της ταινίας.

9. Bob Crane, 1978

  

Σε ένα  από τα πιο παράξενα περιστατικά του Hollywood είναι η υπόθεση του Bob Crane, γνωστός για τον ρόλο του ως συνταγματάρχης Hogan στην επιτυχημένη κωμική σειρά  της δεκαετίας του ’60 Hogan’s Heroes. Ο ηθοποιός βρέθηκε χτυπημένος μέχρι θανάτου στο διαμερισμα του με ένα μυστηριώδες φονικό όπλο που παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση αυτή παραμένει άλυτη και είναι από τις πιο διάσημες μυστήριες δολοφονίες.

8. Nicole Brown Simpson, 1994

 

Αυτή είναι μια περίπτωση που ο Simpson έγινε πιο διάσημος μετά από την δολοφονία της γυναίκας του. Ο βάναυσος θάνατος από μαχαίρι της πρώην γυναίκας του μαζί με τον φίλο της, είχε ως αποτέλεσμα μια από τις πιο παράξενες και ρατσιστικές δίκες του αιώνα.
Τα ΜΜΕ έδωσαν τεράστια διάσταση στο θέμα και μετά από αυτό ο Simpson, δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει την φήμη του.

7. Sharon Tate, 1969

 

Αν και δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή εκείνη την εποχή, η όμορφη γυναίκα του Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, έγινε διάσημη από τον θάνατο της και τον τρόπο που δολοφονήθηκε.
Εκείνη και η παρέα της δολοφονήθηκαν στις 8 Αυγούστου 1969 από τα μέλη της οργάνωσης του Charles Manson.  Οχτώ μηνών έγκυος εκείνη την εποχή, η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε το έθνος και μετέτρεψε την δίκη του Manson και των οπαδών του σε ένα από τα πρώτα τσίρκο των μέσων ενημέρωσης. Ο Manson παραμένει στη φυλακή για το ρόλο του στις δολοφονίες ως ηθικός αυτουργός.

6. Marilyn Monroe, 1962

 

Η 36χρονη ξανθιά καλλονή βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της τον Αύγουστο του 1962. Ο θάνατος της αρχικά αποδόθηκε σε μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών και αργότερα ειπώθηκε ότι ήταν αυτοκτονία.
Σύμφωνα με σενάρια συνωμοσίας, η σχέση της με τον τότε Πρόεδρο Κένεντι ήταν αδιάκριτη και επιβάρυνε τον Πρόεδρο για την εκλογή του για δεύτερη θητεία. Από τότε ο θάνατος της έχει ερευνηθεί από πολλούς κάνοντας την από τους λίγους ανθρώπους που έγιναν πιο διάσημοι από ότι αν ήταν ζωντανοί.

5. Buddy Holly, 1959

 

Όταν ο τραγουδιστής του Rock n roll,  Buddy Holly σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στην  Iowa στις 2 Φεβρουαρίου του 1959, τελείωσε απότομα και η καριέρα κάποιου που θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική φωνή στο Rock n roll.
Μαζί του σκοτώθηκαν επίσης και οι Ritchie Valens, and J.P. “Big Bopper” Richardson που ήταν στο αεροπλάνο και γυρίζανε από περιοδία.

4. James Dean, 1955

 

Ο James Dean πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια το φθινόπωρο του 1955 από υπερβολική ταχύτητα. Ο 24χρονος ηθοποιός έκανε μια ολόκληρη γενιά να τον ονειρεύεται μέχρι και σήμερα. Η ειρωνεία είναι ότι μια εβδομάδα πριν το δυστύχημα με την Porsche του, είχε γυρίσει ένα φιλμ ενθαρρύνοντας τους οδηγούς να μην τρέχουν. 

3. John Lennon, 1980

 

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένας θαυμαστής θα μπορούσε να σκοτώσει το είδωλο του.  Να όμως που ο John Lennon έπεσε νεκρός από τον Chapman. Ο θάνατος του σε συνδυασμό με τα γεγονότα του προέδρου Ρέιγκαν και του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, λίγους μήνες αργότερα, θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της πώλησης των όπλων.

2. Michael Jackson, 2009

 

Παρόμοιος με τον θάνατο του βασιλιά της ποπ Elvis Presley, έτσι και αυτός ο βασιλιάς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Οι αρχικές αναφορές έλεγαν ότι ο Jackson πέθανε από καρδιακή προσβολή αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η αιτία θανάτου του ήταν ένα θανάσιμο κοκτέιλ φαρμάκων. Ο θάνατος του έδωσε στην καριέρα του μια ώθηση που είχε αρχίσει να εξασθενίζει μετά από τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση από την οποία και απαλλάχτηκε. Όπως και να έχει ο θάνατος του ήταν τραυματικός για τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

1. Elvis Presley, 1977

 

Όταν ο βασιλιάς του Rock and Roll βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του στο Graceland στην ηλικία των 42, κάποιος θα σκεφτόταν ότι ο κόσμος είχε τελειώσει. Ενώ για ορισμένους από τους πιο παθιασμένους οπαδούς του, αυτό μπορεί να έχει συμβεί, κατά κάποιο τρόπο η ζωή συνεχίστηκε για τους υπόλοιπους από εμάς.
Ποια ήταν όμως η αιτία θανάτου του; Αρχικά αναφέρθηκε ως «καρδιακή αρρυθμία» (βασικά η καρδιά του σταμάτησε) στη συνέχεια προέκυψε ότι ο elvis είχε πιεί ένα κοκτέιλ φαρμάκων από μορφίνη και Demerol μέχρι Placidyl και Valium.  Σε συνδυασμό με τις αμφεταμίνες και ένα σωρό άλλα φάρμακα που βρέθηκαν στο σύστημα και μαζί με τις διατροφικές του συνήθειες αναρωτιέται κανείς πως έφτασε μέχρι τα 42.
 

Επιμέλεια - Μετάφραση: Christiana / Himaira

http://himaira.blogspot.com/