Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Άνθιμος: "Δεν είδα πλούσιους να δίνουν χρήματα για την πατρίδα"

Λάβρος για άλλη μια φορά ήταν στο κήρυγμα του την Κυριακή (12/12), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να κάνουν υπομονή και να παραμείνουν ενωμένοι.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία από την οικονομική κρίση, στις περικοπές των μισθών, στα λάθη που έγιναν...
ο κ. Άνθιμος, είπε ότι και ο ίδιος διαπίστωσε τις περικοπές των μισθών όταν υπέγραψε την μισθοδοσία των κληρικών και των υπαλλήλων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ενώ διερωτήθηκε:

"Δεν είδα πλούσιους να δώσουν χρήματα για την πατρίδα", και κάλεσε όλους εκείνους που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν, υπενθυμίζονταςτην προσφορά, παλαιότερα, σημαντικών οικονομικών παραγόντων όπως ο Ωνάσης και ο Νιάρχος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε εκείνους που προσπαθούν να περιορίσουν ή και να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και να περικόψουν τα αρχαία ελληνικά και μάλιστα "την στιγμή που στην Αγγλία", συνέχισε ο Θεσσαλονίκης, "αυξάνουν τις ώρες διδασκαλίας τους".

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Ανθίμου σε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου των Αθηνών που συγκρούσθηκε με τους γονείς των μαθητών γιατί υποστήριξε μιλώντας στα παιδιά ότι θα πρέπει να γίνει "τούρκικο τζαμί" στην πρωτεύουσα.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι το Σύνταγμα προβλέπει τη διδασκαλία της ελληνορθόδοξης παράδοσης ενώ μια τέτοια τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση και με την θρησκεία του – εφόσον ο καθηγητής είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. 


http://apolitistosteki.blogspot.com/