Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το «Σκανδαλιάρικο» …ελληνικό, Πνεύμα των Χριστουγέννων!



Χριστούγεννα ημέρες γιορτινές ή απόλυτης φρίκης? Ιδού η απορία.
Ενώ όλοι οι άνθρωποι του κόσμου προσμένουν με λαχτάρα αυτές τις ημέρες, όταν φθάνουν ακολουθούν και τα κλασικά, γνωστά, παρατράγουδα.
Ξαφνικά όλοι μπαίνουν σε ένα τρελό mood και τρέχουν να προλάβουν τα...
πάντα.
Εδώ δε τα κατάφεραν τις προηγούμενες 350 ημέρες του χρόνου και θα τα καταφέρουν τώρα?
Και ξαφνικά η χαρά γίνεται άγχος, η προσμονή του καλύτερου δώρου, απογοήτευση και οι οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις, μοναχικές as always!
Οι ημέρες αυτές είναι από παράδοση οικογενειακές και για όσους έχουν ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις, θεϊκές, αλλά για όσους έχουν δυσάρεστες, είναι ένα ακόμα μαρτύριο στη καθημερινή τους ζωή.
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δεν έχουν κανέναν. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα.
Το κακό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι έχει χαθεί η μαγεία και πρέπει η μάνα ή ο οικοδεσπότης να βρει και να σκαρφιστεί τρόπους να μετατρέψει το κλίμα σε γιορτινό, χαρωπό, με δόσεις παιδικής νοσταλγίας.
Όλοι βυθισμένοι μέσα στις σκέψεις τους, πού θα πάνε, τι θα φορέσουν, ποιους θα δουν, τι θα πουν, τι δώρα να πάρουν και κάποιοι φυσικά πώς να τη «κάνουν» για το after που παίζει σε γνωστό club!
Άγχος και πάλι άγχος! ο καθένας στο κόσμο του, με το πρόγραμμά του και με την ελπίδα να ξεπετάξει όσο πιο γρήγορα το δείπνο για να βρεθεί με τους φίλους τους.
Τα Χριστούγεννα περάσανε τώρα πια. Έφυγε η πρώτη υποχρέωση. Τώρα πάμε για τη δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Εδώ το άγχος κορυφώνεται. Οι ημέρες για την επιλογή των δώρων συντομεύουν, τα λεφτά δε περισσεύουν, η γκόμενα θέλει το δαχτυλίδι της βιτρίνας και η μάνα μαγειρεύει για λόχο ολόκληρο! Το χαρτί πολλοί δε θα το αποφύγετε και πολλοί για το εφέ θα πληρώσετε το μπουκάλι «χρυσό».
Ωραία η σκέψη για ξεκούραση εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. Και τι μένει? Άγχος και πάλι άγχος!
Ο εφιάλτης όμως όλων η συνάντηση με τα σόγια. Οι παρεξηγήσεις θα είναι αναπόφευκτες και η διπροσωπία θα πάει σύννεφο.
STOP!
Ημέρες γιορτής και αγάπης είναι! Τέρμα το άγχος, τέρμα οι δυσάρεστες σκέψεις. Αποφασίστε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή για τον εαυτό σας!
Some thoughts only for you….
Βασικά respect στη μάνα που τρέχει σα τη παλαβή για να ευχαριστήσει τους πάντες!
Προσγειωθείτε πίσω στη γη, κλείστε τις τηλεοράσεις και ξεκολλήστε από το lifestyle και τα πρότυπά του. Ωραία η χλίδα και το εφέ, για αυτούς που τα έχουν!
Αγοράστε δώρα οικονομικά και συμβολικά. Η σκέψη μετράει.
…και μια ημέρα να δείτε τους φίλους σας, πιο αργά, δε βλάπτει. Οι στιγμές αυτές όσο σπαστικές και αν είναι, είναι μοναδικές!
Βάλτε στη θέση του, οποιονδήποτε πάει να σας τη βγει με κόκκινο και ας παρεξηγηθεί. Θα ξέρει την επόμενη φορά να φερθεί καλύτερα.
Γυναίκες ντυθείτε απλά και όχι σας λατέρνα! Αφήστε να φεγγίζουν τα λαμπάκια του δέντρου και όχι εσείς…
Πείτε μια καλή κουβέντα στους δικούς σας ανθρώπους. Δε ξέρετε πόσο την έχουν ανάγκη…
Εσείς που είστε μόνοι, κλείστε με ένα group, οτιδήποτε σας γουστάρει και ταξιδέψτε, τζογάρετε, χορέψτε με αγνώστους. Δε πειράζει η ανθρωπιά και η παρέα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας.
Και τέλος αγαπήστε τους συνανθρώπους σας, με τα λάθη τους, τα ελαττώματα τους και κάντε μια καλή πράξη.
Το 2010 κλείνει δύσκολα και το 2011 μας θέλει όλους μαζί, μονιασμένους, δυνατούς και ειλικρινής, για να παλέψουμε με τα θηριά της εποχής που διανύουμε….
Καλή Χρονιά!
F’Ariel