Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μειώστε τη χοληστερίνη... τρώγοντας

Η μείωση της κακής χοληστερόλης είναι γνωστό ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγετε την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Δείτε ποιες τροφές σάς βοηθούν να μειώσετε με φυσικό τρόπο την LDL, γνωστή ως «κακή» χοληστερίνη.

Σαρδέλες: Σημαντική πηγή λιπαρών οξέων Ω3 και νιασίνης.
Σκουμπρί: Εξαιρετική πηγή λιπαρών, ωμέγα 3, καθώς και του ανόργανου στοιχείου σεληνίου.
Φουντούκια: Καλή πηγή ωφέλιμων λιπαρών.
Τοφού: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μειώνει σημαντικά την «κακή» χοληστερίνη. Φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου και βιταμίνης Β. 
Βρώμη: Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και τονώνει τον οργανισμό μας.
Φασόλια και ρεβίθια: Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χαμηλά λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Κριθάρι: Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και είναι μία θαυμάσια πηγή σιδήρου και αρκετών ανόργανων στοιχείων.
 
http://rokakias.blogspot.com