«Ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει το ψωμί κατά 30% φθηνότερο από ότι στις Ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίθεση με... τα υπόλοιπα τρόφιμα που τα προμηθεύεται κατά 12% ακριβότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για μια ακόμη φορά, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.
Αυτό συμβαίνει, ενώ «ο Έλληνας αρτοποιός προμηθεύεται το αλεύρι σε διπλάσια τιμή απ' ότι το προμηθεύεται ο ευρωπαίος αρτοποιός».
Η ομοσπονδία καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι το ψωμί δεν είναι ιδιαίτερα επικερδές και η αρτοποιία στην Ελλάδα, δεν χαρακτηρίζεται από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ο λόγος που επιβιώνει είναι η προσωπική εργασία των περισσότερων μελών της οικογένειας που απασχολείται στο αρτοποιείο για 12-14 ώρες το 24ωρο επί 365 ημέρες ετησίως.
layout.gr