Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο βίος και η πολιτεία του "βασιλιά"

Κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την 53χρονη καριέρα του και αποχαιρετώντας έπειτα από είκοσι πέντε συναπτά έτη το πιστό κοινό τού «Larry King Live» στο CNN, ο 77χρονος Λάρι Κινγκ σίγουρα έχει να θυμάται πολλά! Εμείς απλώς απαριθμούμε κάποια στοιχεία από τα πιο εντυπωσιακά...
Πριν από ογδόντα χρόνια, η Εντι και η Τζένι Ζίγκερ εγκατέλειπαν τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο...


 αύριο στην πολύ μακρινή γι’ αυτούς Αμερική. Το ζευγάρι των Λευκορώσων δικαίωσε ο γιος τους, ο οποίος έγινε ο πιο φημισμένος δημοσιογράφος της τηλεόρασης όχι για τις γνώσεις του, άλλωστε ένα Λύκειο κατάφερε να τελειώσει, αλλά για την ικανότητά του να μιλάει ασταμάτητα, ανεξάρτητα από το θέμα. Ο Λάρι Κινγκ έκανε πραγματικότητα το «αμερικανικό όνειρο» των γονιών του.

Το «Larry King Live» έγινε συνώνυμο της επιτυχίας, με μεγάλες συνεντεύξεις αλλά και με εκπομπές που έμειναν στην ιστορία λόγω του χιούμορ του οικοδεσπότη ή των καλεσμένων του. Η επιτυχία θα έλεγε κανείς ότι έμεινε στα επαγγελματικά του Λάρι Κινγκ, μιας και η προσωπική ζωή του κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν. Οκτώ γάμοι δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες σε ό,τι αφορά τα προσωπικά.

Ολα ξεκίνησαν την Πρωτομαγιά του 1957, όταν για πρώτη φορά κάθισε πίσω από την κονσόλα και το μικρόφωνο ενός ραδιοσταθμού του Μαϊάμι. Εργαζόταν ως DJ από τις εννιά το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθό που δεν ξεπερνούσε τα πενήντα πέντε δολάρια την εβδομάδα. Εκεί πήρε και το νέο του επώνυμο. Το Ζίγκερ δεν ήταν «βιώσιμο», οπότε ο διευθυντής του σταθμού τον ονόμασε Κινγκ. Μεσολάβησαν πολλοί σταθμοί στη ζωή του μέχρι το 1985, όταν και ξεκίνησε να δουλεύει στο CNN. Εκεί ήρθε η τεράστια επιτυχία. Ηταν τόσο μεγάλη, ώστε κανένας δεν τολμούσε σε πει «όχι» σε μια εμφάνιση στο «Larry King Live». Πρόεδροι των ΗΠΑ, πρωθυπουργοί, σταρ του Χόλιγουντ, τραγουδιιστές, αθλητές, ακόμα και συνάδελφοί του πέρασαν από το στούντιο του Λάρι.

Σεισμός στο κρεβάτι του

Κάθε άλλο παρά σταθερό θα έλεγε κανείς τον Λάρι Κινγκ σε ό,τι αφορά τα προσωπικά του. Αλλωστε, οκτώ γάμοι με επτά γυναίκες -τη μία την παντρεύτηκε δύο φορές- σίγουρα σημαίνουν κάτι.

Τον πρώτο γάμο τον έκανε στα δεκαοκτώ του. Ηταν το 1951 και παντρεύτηκε τον εφηβικό του έρωτα, τη Φρίντα Μίλερ. Ο χωρισμός ή για την ακρίβεια η ακύρωση του γάμου έγινε έναν χρόνο αργότερα, ύστερα από παρέμβαση των γονιών των δύο νέων. Ακολούθησε ο δεύτερος γάμος, μικρός κι αυτός σε διάρκεια, με την Ανέτ Κέι, η οποία του χάρισε έναν γιο, τον Λάρι Τζούνιορ, τον Νοέμβριο του 1961. Ο Κινγκ δεν είδε ξανά τον γιο του μετά τον χωρισμό παρά μόνον όταν εκείνος τριαντάρισε και είχε ήδη παντρευτεί και τον είχε κάνει και παππού, τρεις φορές μάλιστα.

Προτού καλά καλά γεννηθεί ο γιος του, εκείνος έκανε τον τρίτο του γάμο με την Αλίν Ακινς, ένα κουνελάκι του «Playboy». Το ζευγάρι απόκτησε έναν γιο, τον Αντι, το 1962 και χώρισε έναν χρόνο αργότερα. Τότε ήταν που ήρθε και η τέταρτη σύζυγος, η Μαίρη Φράνσις «Μίκι» Σάτφιν. Αυτή τη φορά το διαζύγιο το επιδίωξε εκείνη. Ετσι, εκείνος επέστρεψε στην τρίτη σύζυγο, την Ακινς, με την οποία απόκτησαν και μία κόρη, την Τσάια, η οποία γεννήθηκε το 1969. Τρία χρόνια αργότερα, το ζευγάρι χώρισε εκ νέου.

Η 25η Σεπτεμβρίου του 1976 είναι η ημέρα του πέμπτου γάμου για τον Λάρι Κινγ. Η Σάρον Λεπόρ, καθηγήτρια μαθηματικών και βοηθός παραγωγής, καταφέρνει να τον κρατήσει στο πλευρό της μέχρι το 1983. Εξι χρόνια αργότερα, ο Κινγκ γνωρίζει την επιχειρηματία Τζούλι Αλεξάντερ και της κάνει πρόταση γάμου στο πρώτο κιόλας ραντεβού τους. Ηταν 1η Αυγούστου. Στις 7 Οκτωβρίου έγινε ο γάμος στην Ουάσινγκτον. Το ζευγάρι ζούσε χωριστά λόγω υποχρεώσεων. Εκείνη έμενε στη Φιλαδέλφεια και εκείνος στην Ουάσινγκτον. Ηταν λοιπόν αναμενόμενος ο χωρισμός. Ουσιαστικά, το διέλυσαν το 1990 και πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Το 1995 ο Κινγκ είπε να κάνει και έναν αρραβώνα έτσι για αλλαγή. Αρραβωνιαστικιά του, η ηθοποιός Ντίνα Λαντ, την οποία όμως ποτέ δεν παντρεύτηκε. Εβδομη και τελευταία -μέχρι στιγμής- σύζυγός του είναι η τραγουδίστρια Σον Σάουθγουικ, η οποία είναι είκοσι έξι χρόνια μικρότερή του. Ο γάμος τους έγινε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου τρεις ημέρες προτού εκείνος μπει στο χειρουργείο για επέμβαση απόφραξης αρτηριών. Το ζευγάρι απόκτησε δύο παιδιά, τον Τσανς και τον Κάνον, που γεννήθηκαν το 1999 και το 2000 αντίστοιχα. Εχει επίσης υιοθετήσει και τον γιο της γυναίκας του, τον Ντάνι.

Λίγους μήνες πριν από τη 13η επέτειο του γάμου τους, τόσο ο Λάρι όσο και η Σον υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου. Ηταν Απρίλιος του 2010. Τότε ακούστηκαν βαριές κατηγορίες και από τις δύο πλευρές, ενώ λίγες ημέρες αργότερα εκείνη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια. Ωστόσο, έπειτα από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσαν πως παγώνουν τις διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου. Απομένει να δούμε αν τώρα που ο Λάρι Κινγκ εγκατέλειψε το CNN και ίσως και την ενεργό δράση θα αντέξουν ο ένας τον άλλον ή αν εκείνος θα βρει την επόμενη υποψήφια σύζυγο...

espressonews.gr
ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ