Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη : Ruined Families

Για τους Ruined Families θα αναφέρω μονάχα πως είναι πολύ ταλαντούχοι και πως το "Four Wall Freedom" είναι απίστευτα καλό για τα ελληνικά δεδομένα. Όλα τα άλλα περιττεύουν.  Ας δούμε τι μας είπαν...

Του Νίκου Λιανίδη


Γεια σας παιδιά. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη.

Γεια σας και από εμάς. Εμείς ευχαριστούμε!

Σε τι στάδιο βρίσκεστε αυτή την περίοδο;

Αυτή είναι μια δημιουργική περίοδος για εμάς. Προβάρουμε εντατικά και γράφουμε νέα κομμάτια τα οποία θα ηχογραφηθούν τις πρώτες μέρες του επόμενου χρόνου για μια νέα κυκλοφορία. Θα είναι ένα 7αρι βινύλιο και λογικά θα περιέχει μια συνεργασία μέσα. Είμαστε πολύ περήφανοι για τα κομμάτια αυτά, πιστεύουμε πως είναι ενα βήμα φυσικής προόδου της λειτουργίας της μπάντας.

Άκουσα το "Four Wall Freedom" με μεγάλο ενδιαφέρον. Πείτε μας λίγα λόγια για τη διαδικασία σύνθεσης του δίσκου.

Το Four Wall Freedom είναι το πρώτο μας δημιούργημα, είτε μουσικά είτε αισθητικά, ως μπάντα. Είναι τα πρώτα μας riffs, συναισθήματα, μηνύματα και ιδέες που βγάλαμε προς τα έξω. Είναι ένας δίσκος που δημιουργήθηκε στο στούντιο από τη διάδραση των μελών κατά τη διάρκεια των προβών, μια καθαρά συλλογική δουλειά όλων μας. Κατά την άποψή μας, είναι ο αναγνωριστικός μας δίσκος, αυτός ο δίσκος δηλαδή που δείχνει τον προσανατολισμό του είδους που παίζουμε και της αισθητικής της μπάντας. Είναι το πρώτο σημείο και ένα σημείο εξέλιξης από κει και πέρα.

Τι σας εμπνέει μουσικά; Ποιες μπάντες ξεχωρίζετε και αγαπάτε ιδιαίτερα;

Η μπάντα αποτελείται από 5 διαφορετικά μέλη με διαφορετικά γούστα και επιρροές. Κοινές αναφορές όλων σίγουρα είναι μπάντες όπως οι Converge, Cursed, Modern Life Is War, Darkthrone, The Smiths, Fugazi, Have Heart, Interpol, Orchid, Entombed. Είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό σαν κοινές επιρροές.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε λιγάκι για τους στίχους σας. Τι πραγματεύονται;

Οι στίχοι μας λειτουργούν ιδιοσυγκρασιακά. Είναι μια παρατήρηση, κάποιες φορές σχολιασμός, αναφορά ή αντίδραση, ακόμη και απλώς κάποιες εικόνες. Μια παρατήρηση του πολιτικού, κοινωνικού και ιδιωτικού παράδοξου.

Πείτε μου λίγα λόγια για την παραγωγή σας.

Όσον αφορά την παραγωγή του Four Wall Freedom, η πρώτη μας σκέψη και τελική μας απόφαση ήταν ότι θέλαμε κάτι ωμό, βρώμικο, σάπιο και σίγουρα «μαύρο». Σκοπός ήταν η μουσική να ηχογραφηθεί όσο περισσότερο οργανικά γίνεται, χωρίς καλογυαλισμένες παραγωγές. Θέλαμε η ενέργεια που βγαίνει ζωντανά όταν η μπάντα παίζει να μπορεί να αποτυπωθεί και στην ηχογράφηση. Αυτή ήταν η κατεύθυνσή μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Πως σας "ήρθε" και κυκλοφορήσατε το υλικό σας σε βινύλιο και κασέτα;

Η κίνηση για το βινύλιο είναι μια καθαρά συνειδητοποιημένη κίνηση για διάφορους παράγοντες. Αρχικά, πιστεύαμε πως η μουσική μας και η αισθητική της μπάντας δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από ενα cd. Το cd είναι φτηνό και πια η αξία του δεν είναι τόσο σημαντική με τις τεράστιες ταχύτητες που το ίντερνετ κινείται. Δίσκοι κατεβάζονται και πετιούνται σε δευτερόλεπτα, ακούγονται δίχως ιδιαίτερη προσοχή, τα cd βρίσκουν τη θέση τους στο ντουλαπάκι του αμαξιού στην καλύτερη. Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η επιστροφή του βινυλίου. Μπαίνοντας ακόμη και σε κάποιο από τα μεγάλα δισκοπωλεία μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτό. Το hardcore/punk και γενικότερα η ανεξάρτητη μουσική δεν σταμάτησε ποτέ να εκδίδει βινύλια, ίσως γνώρισε μια πτώση, αλλά δεν νομίζω ότι πια το βινύλιο είναι προϊόν σε παρακμή, είναι η πρώτη λύση για όσους αγαπούν να αγοράζουν μουσική σε αναλογική μορφή πια. Ακόμη, όλοι μας είμαστε συλλέκτες δίσκων και όσο να'ναι αυτό ολοκληρώνει κατά κάποιο τρόπο μια προσωπική φιλοδοξία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια είναι να ηχογραφήσουμε το καινούριο μας υλικό το οποίο και θα κυκλοφορήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Το πότε δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς ακριβώς. Επίσης, κανονίζουμε ένα Greek Mini-Tour για τέλη Γενάρη μαζί με τους Fredag Den 13:E απο τη Σουηδία σε Αθήνα, Βόλο και Πάτρα. Ημερομηνίες θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Από εκεί και πέρα οι βλέψεις μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε όσο μπορούμε και όσο νιώθουμε είναι παραγωγικό και έχει να προσφέρει κάτι, σε εμάς όσο και στον ακροατή.

Κλείνοντας σας εύχομαι τα καλύτερα. Τα τελευταία λόγια τα αφήνω σε σας. Ευχαριστώ και πάλι.

Προσπαθήστε να αναζητείτε συνέχεια, να επαγρυπνείτε και να αμφισβητείτε κάθε είδους παραδόσεις. Να νοιάζεστε για τον εαυτό σας και αυτούς που νιώθετε πως αξίζουν. Η εξέλιξη είναι ιδιωτική υπόθεση. Ευχαριστούμε και εμείς για την συνέντευξη!

Διαβάστε δισκοκριτική για την δουλειά των Ruined Families ΕΔΩ

http://www.rockap.gr/?p=7427