Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Νίκη μέχρι… δακρύων ο ΠΑΟΚ στον Βόλο (0-3)!

Με Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Χαλκιά και 6.000 κόσμο, πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη δύσκολη έδρα του Ολυμπιακού Βόλου (0-3). Το ματς άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση λόγω... δακρυγόνων…
Τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα έξω από την περιοχή του Βόλου. Οι καλά κλεισμένοι χώροι, όμως, εμπόδιζαν την είσοδο των φορ της ομάδας του Χάβου στην περιοχή του Γιακούποβιτς.

Τη λύση στη δυσκολία του ΠΑΟΚ να φτάσει σε θέση βολής έδωσε μια εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία. Μετά από πολλά μαρκαρίσματα και με τον Γιακούποβιτς νοκ-άουτ, ο Λίνο από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 0-1 ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ότι έχει εξαιρετικές επιθετικές ικανότητες. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός ότι οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δημιούργησαν έξι ευκαιρίες για γκολ με τον Χαλκιά να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας σταμάτησε τις προσπάθειες των Καπετάνου, Μόνχε και Ζαραδούκα.

Και μπορεί ο Βόλος να έχανε τις ευκαιρίες, ωστόσο, αυτός που σκόραρε ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια χρειάστηκε έμεινε μόνος για δευτερόλεπτα, όπλισε το δεξί του πόδι και με δυνατό σουτ σκόραρε για 4η φορά στο πρωτάθλημα.

Η συχνότητα δημιουργίας φάσεων στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά ο Καπετάνος συνέχισε να είναι μέσα στις φάσεις και κοντά στο γκολ. Στο 53ο λεπτό απείλησε για 4η φορά στον αγώνα τον Χαλκιά, όμως και αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής, έστω και αν χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού.

Το φινάλε είχε δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη. Στην πρώτη ο επιθετικός του ΠΑΟΚ νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Γιακούποβιτς ενώ στη δεύτερη πλάσαρε με πολύ ωραίο τρόπο και διαμόρφωσε το τελικό Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3.

Κλειδί αγώνα
Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν η αποτελεσματικότητα στη δημιουργία των ευκαιριών. Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ λιγότερες φορές κοντά στην εστία του Γιακούποβιτς, όμως κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Αντίθετα, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου παρουσιάστηκαν άστοχοι.

MVP
Ο Κώστας Χαλκιάς κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με τις επεμβάσεις στα σημεία του αγώνα όπου ο Ολυμπιακός Βόλου πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες.

Αδύναμος κρίκος
Το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου. Αδράνησε σε τρεις περιπτώσεις και παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης αυτό ξέρουν να το εκμεταλλεύονται.

Contra.gr