Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Που ειναι οι γιατροι? Παρος 05/11/2010-Σημερα...

Το παρακατω κειμενο ειχε αναρτηθει και σε αλλα blog απο τον Νοεμβρη του 2010. Απο τοτε τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα, και λυση δεν φαινεται πουθενα δυστυχως... Εκτος απο την ελλειψη γιατρων, τωρα αν χρειαστεις και ασθενοφορο, τηλεφωνεις απλα στον γνωστο σου με το αγροτικο για να σε μεταφερει...

"Κάθε φορά που πλησιάζουν οι μερες των εκλογών, αρχίζουν και τα "εργα"...

δρόμοι φτιάχνονται, λακκούβες κλείνουν, κλαδευονται δεντρα... ω τι θαυμα! και φετος αποφασιστηκε οτι πρεπει να "ανακαινιστει" εξωτερικα και το Κεντρο Υγειας -ο Θεος να το κανει!- Παρου... και πιασαν τα μαστορια, τακα τουκα-τακα τουκα και το σκαλισαν γυρω γυρω... αλλο αν δεν ξερεις ποτε θα τελειωσει.. θα δειξει την Κυριακη ποιος θα το "αναλαβει". Ελα ομως που ισχυει το "απ'εξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα"! Γιατι τι να κανεις ενα νοσοκομειο χωρις γιατρους και μηχανηματα? Που τους κυνηγας με την αποχη περιμενοντας ραντεβου, ποτε θα ε! ρθουν στην ωρα τους, και αν δεν τυχει κατι εκτακτο με ασθενη και δεν φυγουν παλι.. Και φυσικα να παρακαλας να εχει καλο καιρο για να φυγεις μεχρι τη Συρο ή την Αθηνα! Γιατι αν σου τυχει κατι την εβαψες! Και το κακο ειναι με ολες τις ειδικοτητες!
Και ερχομαι στο πιο προσφατο συμβαν στο κεντρο Αρρωστιας, οπου και οι 2 παιδιατροι ηρθε η ωρα να παρουν συνταξη... Στο νησι πλεον, υπαρχει μονο μια παιδιατρος ιδιωτικη η οποια ποσα παιδια να καλυψει? Και το 50ρι σου καθεται καπως! Και αν εχεις πανω απο 1 παιδι ζοριζεσαι περισσοτερο! Φυσικα και δεν βαζεις τιμη στην υγεια του παιδιου σου και δοξα τω Θεο η συγκεκριμενη ειναι και καλη γιατρος, αλλα δεν ειναι ευκολο για ολους. Ας σκεφτουμε ποσοι μεταναστες και ατομα με δυσκολα οικονομικα πηγαιναν στο κεντρο υγειας τα παιδια τους για τα εμβολια, ποσ! ! ο θα ζοριστουν τωρα και ισως μεινουν τα παιδια ανεμβολιαστα. Μια απλη σκεψη στο απλο μου μια μυαλο, σε ενα ομως τοσο συνθετο προβλημα. Πριν ηταν 3 παιδιατροι -2 ικα + 1 ιδιωτης- και εξυπηρετουσαν ολα τα παιδια δια του 3. Τωρα οοολα τα παιδια πηγαινουν σε μια γιατρο! ποτε να προλαβει? ποση ωρα θα περιμενουν τοσα παιδια σε ενα ιατρειο? και αρρωστο να μην ειναι το παιδι σου, κατι θα κολλησει! Και ο χρονος που θα σου αφιερωνε παλια ο γιατρος, τωρα φανταζομαι θα μειωθει αναγκαστικα για την εξυπηρετηση ολων!
Ευτυχως ο παιδιατρος που συνταξιοδοτηθηκε τωρα, ειναι προθυμος να τον παρεις και τηλεφωνο αν χρειαστεις κτλ, αλλα και αυτος ανθρωπος ειναι.
Φημες λενε οτι θα ερθει καινουργιος γιατρος τον Μαρτη. Ως τοτε ομως? Κανεις τον σταυρο σου ελπιζοντας να μην αρρωστησεις! Και αν δεν ερθει τελικα? Γιατι αλλες φημες λενε οτι δεν κανει κανεις αιτηση να κατεβει στην Παρο γιατι πολυ απλα ο μισθος που θα παιρνει απο εκει συγκριτικα με τον μισθο που θα βγαζει ανοιγοντας ενα ιατρειο, απλα δεν συγκρινεται! Υπολογιστε ενα 50ρικο για καθε παιδι καθε μερα στον ιδιωτη και ενα "απλο" φαινομενικα 3000ρο για να δουλευει στο Κεντρο Υγειας...
Και τωρα λοιπον?
Τωρα, εχουμε μονο τις χαιρετουρες του καθε "ευγενικου" κυριουλη-κυριας, που σε θυμηθηκε ή θελει παααρα πολυ να σε "γνωρισει" και να σε πεισει να τον ψηφισεις! Ναι ε? Να ψηφισω δεν θα παω! Και αν παω θα πιασω ενα ωραιοτατο χαρτακι και θα τους βρισω ολους! Ολους! που τοσα χρονια κανεις το Σταυρο σου να μην παθεις κατι! που ξοδευουν αμετρητα χρηματα για διαφημιστικες αηδιες και δεν βαζουν 5 φραγκα να κανουν επιτελους ενα νοσοκομειο! τι να κανω ρε τον νεο σοβα αν δεν μπορω να μπω μεσα? που το νεο νοσοκομειο επι Αβραμοπουλου, εμεινε μακετα.! ! .. Που το super duper αεροπλανο που ο Παριος και καλα επι εποχη δημαρχου Ραγκουση μας "αγορασε" με τη συναυλια του, πλεον καθεται γιατι δεν συμφερει η συντηρηση...
και απορω ειλικρινα αν μενω σε νησι που υποθετικα δεν ειναι απο τα αποκλεισμενα και απομακρισμενα...
η Παρος δεν ειναι μονο Punda Beach για 15χρονα και μπαρακια... δεν χρειαζονται αλλα νεα απουλητα τερατουργηματα οικοδομες που στοιχειωνουν, ουτε αλλες 3000 ενοικιαζομενα και ξενοδοχεια! Οι ελλειψεις ειναι αλλου και βασικες!
Ξεκολληστε επιτελους και εσεις που δεν θελετε να φτιαχτει κανενα αεροδρομιο της προκοπης, γιατι στο τελος ουτε τα "σαμαρια-τουριστες" των 5ε coca cola-χωριατικη στα 4 θα σας καταδεχονται!
Και οχι οτι περιμενω οτι θα βγει τιποτα απο την συγκεκριμενη αναρτηση... απλα καπως επρεπε να ξεθυμανει και ενας γονιος που δεν ξερει τι του ξημερωνει... "

Αναγνώστης