Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Σκανδάλων συνέχεια στο Κανάλι 1

Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πολιτισμού η πρώην πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να παρέμβουν άμεσα
στο "Κανάλι Ένα" ελεγκτές δημόσια διοίκησης και να ελέγξουν τα πάντα γύρω από τις μετακινήσεις προσωπικού από τη ΔΗΡΑΠ, στο Δήμο Πειραιά. Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο "Κανάλι 1" παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, την ώρα που 20 συμβασιούχοι με την φόρμουλα της μη ανανέωσης της σύμβασης έργου, απολύθηκαν, η δυσοσμία των σκανδάλων αρχίζει να γίνεται έντονη.
 Όπως γράφει το financialcrimesnews.blogspot.com, στο ΦΕΚ που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε εκτός από τη μετακίνηση του εκπροσώπου των συντακτών (για την οποία γνωρίζαμε) τη μετακίνηση του συνεπώνυμου της απερχόμενης διευθύντριας Στ. Καρύδη, από το προσωπικό του Καναλιού 1 στο Δήμο Πειραιά, όταν μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι από το ίδιο μέσο, ότι ο συγκεκριμένος δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός εργαζόμενος στο Κανάλι. Επίσης και άλλα ονόματα μεταταγέντων χρήζουν ελέγχου για το σύννομο ή μη των διαδικασιών.

Προφανώς υπάρχει και πολιτικό ζήτημα αφού η απερχόμενη διευθύντρια (και υπεύθυνη για παράνομες απολύσεις που έχουν καταγγελθεί από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων) υπήρξε υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής με το Γ. Δημαρά, αλλά επίσης και η αρνητική στάση μερικών μεταταγέντων σε πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Κανάλι 1, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν οι δρομολογούντες τη μετάταξη, την ίδια ώρα που η εργασιακή παρανομία στο Κανάλι 1 ανθούσε.

Καλούμε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να αναλάβουν δράση.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για το θέμα.
Καλούμε την ΠΟΕΣΥ να αφυπνιστεί, γιατί καλές είναι οι ημερίδες για τα δημοτικά ΜΜΕ, αλλά πρέπει να κοιτάμε και πίσω από τη βιτρίνα.
Ζητάμε την επιστροφή στην εργασία όλων των απολυμένων και των συμβασιούχων.
Ζητάμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.
@ Μιλάμε για την πολιτική αλαζονεία και βλακεία σ' όλο της το μεγαλείο...