Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Εννιά τα βαριά περιστατικά της γρίπης Η1Ν1στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα σοβαρά περιστατικά μετά από μόλυνση με τον ιό (Η1Ν1) στην χώρα μας

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και σήμερα έχουν εντοπιστεί εννιά ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μετά την επιδείνωση της υγείας τους...

Πρόκειται για έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο ιός της νέας γρίπης φαίνεται πως και φέτος έχει την ίδια συμπεριφορά, προσβάλλοντας ακόμη και νέους και υγιείς ανθρώπους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα, είναι και ένα βρέφος στη Θεσσαλονίκη με τους θεράποντες ιατρούς του να αναμένουν την διάγνωση των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξει εάν έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

Στην ίδια έκθεση επιβεβαιώνεται ότι «η Ελλάδα βρίσκετε σε ανοδική φάση του επιδημικού κύματος γρίπης», με τον ιό Α (Η1Ν1) να είναι ο επικρατέστερος.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως οι πολίτες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής, έτσι ώστε να προστατέψουν τον ευατό τους αλλά και τους οικείους τους.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζουν πως υπάρχει ακόμη χρόνος να εμβολιαστούν, δεδομένου πως τα στελέχη του ιού της γρίπης που έχουν απομονωθεί μέχρι σήμερα στα Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης περιλαμβάνονται στο φετινό τριδύναμο εμβόλιο γρίπης.


http://apolitistosteki.blogspot.com