Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παναθηναϊκός-Καβάλα 4-2

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2 την μαχητική Καβάλα και μείωσε και πάλι την διαφορά από τον Ολυμπιακό. Σισέ και Αμπντούν πέτυχαν από δύο γκολ ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Κατσουράνης και Χριστοδουλόπουλος.

Σ' ένα εξαιρετικό ματς που ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός και η Καβάλα πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα δυστυχώς στο άδειο ΟΑΚΑ.


Σισέ και Αμπντούν είχαν από δύο γκολ (το ένα από το σημείο του πέναλτι) αλλά οι "πράσινοι" καλύτεροι και με αρκετά ψυχικά αποθέματα πήραν το "πολύτιμο" τρίποντο πριν το ματς Κυπέλλου την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γκάγκας Δ. - Αλεξέας Η.

4 διαιτητής: Τσινιάρης Μ.

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σιμάο \ Χργκόβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Γκοβού (61' Χριστοδουλόπουλος), Λουίς Γκαρθία (61' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.

Kαβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Βαγιέχο (λ. τρ. 69' Κατεργιαννάκης), Περτζέλ, Περερίνια, Βουτσίτσεβιτς (67' Γιάννου), Ντικρόκ, Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ονουάτσι (79' Ναζλίδης), Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός σε συνάρτηση με το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Αρη. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε στα πλάνα του, τους Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα αλλά και τον τιμωρημένο Λέτο.

Για τον λόγο αυτό επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Καντέ δίπλα στον Σαριέγκι αντί του Γάλλου άσου, ο Σιμάο δίπλα στον Κατσουράνη και ο Λουίς Γκαρθία στα αριστερά αντί του Αργεντίνου.

Με αναγκαστικές αλλαγές παρατάχθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο και η Καβάλα. Ο Κάσπερτσακ δεν είχε το αμυντικό του "δίδυμο" (Ντουγκλάο και Τόμασιτς) ενώ εκτός αποστολής ήταν και ο αρχηγός και σκόρερ του μοναδικού γκολ με την ΑΕΛ, Ζερζ Ντιέ ενώ στην εξέδρα ήταν και λογικά ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Αντίθετα ο Κάσπερτσακ είχε στην σύνθεσή του και στο 4-4-1-1 που παρουσίασε με τον "δαιμόνιο" Ονουάτσι στην κορυφή τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Περερίνια και Περτζέλ ενώ την υπεράσπιση της εστίας είχε ο Ισπανός Λόπεζ Βαγιέχο.

Ο απόλυτος "αιφνιδιασμός" Αμπντούν

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Γκοβού βρήκε τον Κατσουράνη που με γυριστό σουτ πεσμένος από το ύψος του πέναλτι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ.

Οτι δεν μπόρεσε ο μέσος των "πράσινων" το πέτυχε ο Γαλλοαλγερινός άσος της Καβάλας Αμπντούν, στο 3', όταν μετά την σέντρα από δεξιά του Περερίνια, ο Σαριέγκι απομάκρυνε λανθασμένα προς τα πίσω και ο παίκτης των "Αργοναυτών" με εξαιρετικό πλασέ "πάγωσε" το ήδη παγωμένο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 0-1 για την Καβάλα.

Απάντηση αφιερωμένη στον "Τσίλια"

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση όταν στο 12', και μετά την σέντρα του Βύντρα, ο Σισέ "σέρβιρε" στον Κατσουράνη, στο ύψος του πέναλτι που με το εξωτερικό του πλάσαρε νίκησε τον Ισπανό πορτιέρο και ισοφάρισε γρήγορα για το "τριφύλλι".

Μάλιστα, ο σκόρερ των "πράσινων" σήκωσε την φανέλα και έδειξε από μέσα μια άλλη "πράσινη" που έγραφε στο στήθος του "Τσίλιας" που όμως μάθαμε είναι το παρατσούκλι του μικρού παιδιού του.

Πάνω-κάτω και όλα "ανοικτά"

Το παιχνίδι είχε έναν εξαιρετικό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πολύ γρήγορα από την μια περιοχή στην άλλη. Στο 22' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-1, όταν ο Νίνης με εξαιρετική μπαλιά πίσω από το κέντρο βρήκε στον αιφνιδιασμό τον Σισέ που πλάσαρε πάνω από τον Βαγιέχο αλλά η μπάλα βασανιστικά πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι πρώτα του Βύντρα μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία του Νίνη, εκτός με τον διαιτητή Χρήστο Μίτσιο να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Οι "πράσινοι" πίεζαν και στο 27' και πάλι μετά από κόρνερ λίγο έλειψε να φτάσουν κοντά στο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Κατσουράνη και η κόντρα πάνω στον Καντέ, βρήκε σε ετοιμότητα τον Βαγιέχο που μπλόκαρε στην γραμμή επάνω. Το ημίωρο ολοκληρώθηκε με μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Τζαμάλ Αμπντούν, που πέρασε μόλις άουτ.

Επέστρεψε στα γκολ ο Σισέ

Ενα λεπτό αργότερα, (31') Κατσουράνης και Σισέ άλλαξαν ρόλους από το πρώτο γκολ και ο εκτελεστής έγινε δημιουργός και αντίστροφά.

Ετσι, ο σκόρερ του 1-0, βρήκε με κάθετη ασίστ τον Σισέ εντός περιοχής, ο Γάλλος πλάσαρε και νικήθηκε αρχικά από τον αντίπαλο πορτιέρο όμως στο ριμπάουντ και διαγώνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 και πετυχαίνοντας την ανατροπή.

Απάντησε και πάλι με τον Αμπντούν

Ο ρυθμός έπεσε από τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Κάσπερτσακ, που αναζητούσαν το γκολ.

Και δικαιώθηκαν, σε μια αμφισβητούμενη για τους γηπεδούχους φάση. Στο 43', ο Αμπντούν έκανε την σέντρα και ο Σιμάο είδε την μπάλα να χτυπάει στο πόδι του και εν συνεχεία στο χέρι του με τον ρέφερι του ματς να υποδεικνύει την φορά αυτή το σημείο του πέναλτι.

O Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ νίκησε τον Τζόρβα από τα 11 βήματα και έστειλε τις δύο ομάδες με το ισόπαλο 2-2 στα αποδυτήρια.

Ανοικτό ματς και στην επανάληψη

Στο "δαιμονιώδη" ρυθμό του πρώτου ημίωρου ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες της Καβάλας ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν πρώτοι και μετά το λάθος του Σιμάο ο Βουτσίσεβιτς πέρασε και τον Τζόρβα πλάσαρε στην γωνία αλλά ο Μοζαμβικανός μέσος διόρθωσε το λάθος του και απομάκρυνε σωτήρια.

Η απάντηση του "τριφυλλιού" ήρθε στο 51', με τον Σισέ να βγαίνει στα πλάγια να κάνει το γύρισμα στην μικρή περιοχή και το σουτ του Λουίς Γκαρθία που έκοψε ως τρέιλερ (στην μπασκετική διάλεκτο) να περνάει μόλις άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (55'), ο Κατσουράνης έκανε την σέντρα και ο Σισέ πιο ψηλά απ' όλους έπιασε την κεφαλιά και ο Βαγιέχο απομάκρυνε σε κόρνερ δύσκολα.

Λύση και πάλι από Σισέ

Τρία λεπτά μετά την είσοδο των Χριστοδουλόπουλου και Μαρίνου αντί των Γκοβού και Λουίς Γκαρθία, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νίνη από τον Ντικρόκ.

Μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ενώ στο σχόλιο της φάσης από την συνδρομητική τηλεόραση προκάλεσε την οργή του Γιώργου Βαρδινογιάννη που έφτασε για να διαμαρτυρηθεί μέχρι το μπουθ που γίνονταν η περιγραφή.

Στο ματς ο Γάλλος στράικερ νίκησε με δυνατό σουτ από τα 11 βήματα τον Βαγιέχο και έδωσε και πάλι προβάδισμα στο "τριφύλλι" με το σκορ να είναι στο 3-2.

Παρών ο Τζόρβας... η τύχη και ο Λάζαρος

Οι δύο προπονητές ενίσχυσαν από τον πάγκο τους τις δύο ενδεκάδες και το παιχνίδι ήταν "ανοικτό" συνεχώς με τους "Αργοναύτες" να μην τα παρατάνε. Ετσι, στο 73' ο Ονουάτσι έστρωσε στον Ντικρόκ και ο Τζόρβας εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 82' ο Σιμάο θα πετύχαινε το αυτογκόλ της χρονιάς, όταν αναίτια γύρισε με δυνατό πλασέ την μπάλα στην εστία του Τζόρβα με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του σε κόρνερ.

Τελικά, το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει στο επόμενο λεπτό, όταν ο Σισέ βγήκε από δεξιά και έδωσε ασίστ την κατάλληλη στιγμή στον Χριστοδουλόπουλο, που με τον Κατεργιαννάκη εκτός θέσης ήταν εύκολο το 4-2 για το "τριφύλλι".

Στις καθυστερήσεις του ματς ο Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ σε 5-2 αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Κατεργιαννάκη.

http://www.sport24.gr