Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Ρέστης αγοράζει το 40% στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο δαιμόνιος Ελληνοεβραίος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης ΜΜΕ, επιχειρηματίας, αλλά και φιλάνθρωπος, γίνεται ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Για να δούμε τη γραμμή της εφημερίδας από δω και πέρα !
«Βήμα» προς το «Θέμα» από το Βίκτορα Ρέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μέτοχοι του «Θέματος», Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος, βρίσκονται σε συζητήσεις με τον εφοπλιστή για τη συμμετοχή του στην...

εφημερίδα. Φαίνεται να υπάρχει μια αρχική συμφωνία για την απόκτηση του 40% των μετοχών του «Θέματος», έναντι ποσού 5 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, όμως, είναι προφανές ότι αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο, μια και ο Ρέστης, όντας μέτοχος του ΔΟΛ, συμπράττει με τον αντίπαλο του Σταύρου Ψυχάρη, Θέμο Αναστασιάδη, ενισχύοντας με ρευστότητα το «Θέμα». Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ, έχοντας προχωρήσει σε περικοπές κι απολύσεις προσωπικού κι έχοντας κλείσει την ημερήσια έκδοση του «Βήματος», προσπαθεί να βρει λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του δανεισμού του. Ο Β. Ρέστης, που διαθέτει το 17,573% του ΔΟΛ, φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς της διοίκησης του Οργανισμού. Μάλιστα, πρόσφατα έστειλε το πρώτο «μήνυμα» στον Σταύρο Ψυχάρη, φεύγοντας από τον Βήμα FM, πουλώντας στον ΔΟΛ το 50% της εταιρείας. Θυμίζουμε πως ο Β. Ρέστης ήταν ο άνθρωπος που είχε αγοράσει τον σταθμό από την οικογένεια Αγγελοπούλου και τον είχε προσφέρει έναντι τιμήματος στον ΔΟΛ. Προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από τον ΔΟΛ, το αντίθετο μάλιστα. Λέγεται πως θα κρατήσει τις συμμετοχές και στα δύο «στρατόπεδα», ανεβάζοντας έτσι κατά πολύ τις εντάσεις. Υπό τον έλεγχο του Β. Ρέστη θυμίζουμε υπάρχει ένας ακόμα ραδιοφωνικός σταθμός, ο πρώην Arena, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε Θέμα FM, και ταυτόχρονα το MTV Hellas.

Πηγή: SDAY.GR