Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα: Στο 41% το ποσοστό των αμβλώσεων στη Νέα Υόρκη

Με το γενικότερο ποσοστό άμβλωσης στις ΗΠΑ να φτάνει μόλις το 19% ήταν προφανές πως το 41% της Νέας Υόρκης θα προκαλέσει αντιδράσεις όλων των ειδών...
Συγκεκριμένα, η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα αποκαλύπτει πως μόνο το 2009 ο αριθμός των εκτρώσεων έφτασε τις 87,273! Οι αφροαμερικανές ηγούνται της λίστας κατά πολύ, ακολουθούν οι γυναίκες ισπανικής καταγωγής κι ύστερα οι λευκές κι οι ασιάτισσες. Παρόλο που τα νούμερά αυτά δεν είναι πρωτοφανή για τη χώρα (το 1998 το ποσοστό είχε φτάσει μέχρι και 46%), οι Αμερικανοί δεν έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στο βήμα και να αγορεύσουν τα συμπεράσματά τους.


Ο Καθολικός αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Timothy Dolan, έσπευσε να δηλώσει πως είναι η πρώτη φορά που ντρέπεται να ναι πολίτης αυτής της πόλης. Με μια άλλη οπτική ο κος Joan Malin, πρόεδρος του οργανισμού Planned Parenthood of New York City, έβγαλε ένα μάλλον πιο λογικό συμπέρασμα λέγοντας πως τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πόσο απαραίτητη είναι η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντισύλληψης.

http://www.neolaia.gr