Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μετά από 50 χρόνια νίκησε στο Χαριλάου με σούπερ Μήτρογλου

Πενήντα χρόνια είχε να κερδίσει στο Χαριλάου ο Πανιώνιος και τα κατάφερε σήμερα χάρη στον σούπερ Μήτρογλου! Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, διεθνής επιθετικός, στο ντεμπούτο του στα “κυανέρυθρα” διαμόρφωσε με δυο δικά του γκολ (19', 91') το 2-0 επί του Άρη και έδωσε βαθμολογική ανάσα στον Πανιώνιο.


Ο Έλληνας επιθετικός, που είχε να σκοράρει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο «Καυτανζόγλειο», έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την «κυανέρυθρη» φανέλα και μάλιστα μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε ξέσπασε, άρπαξε το σημαιάκι του κόρνερ και ήταν έτοιμος να το πετάξει, πριν τον συγκρατήσουν οι συμπαίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά χειροκροτήθηκε για το εντυπωσιακό γκολ, αλλά στη συνέχεια αποδοκιμάστηκε για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε.

Ο 23χρονος επιθετικός οδήγησε έτσι τον Πανιώνιο στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη μετά από 50 χρόνια, καθώς οι «κυανέρυθροι» είχαν επικρατήσει τελευταία φορά τον Ιούνιο του 1961!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Τάκη Λεμονή έπαιξε πολύ έξυπνα, με καλή αμυντική συμπεριφορά και αντεπιθέσεις. Την ίδια στιγμή, ο Άρης (που στο τέλος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του) απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως από στημένες φάσεις και σουτ έξω από την περιοχή. Υπέστη την τέταρτη εντός έδρας ήττα του και πλέον έχασε σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος έφτασε τους 19 βαθμούς, διατήρησε αήττητη την εστία του για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του και επέστρεψε στις νίκες μετά από περίπου ενάμισι μήνα.

Το φιλμ του αγώνα:

2’ Πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Μίσελ να πιάνει το δυνατό σουτ από μακριά και τον Μάχο να διώχνει τη μπάλα.
7’ Ο Νέτο γυρίζει την μπάλα, η οποία περνάει παράλληλα από την εστία, χωρίς να μπορεί κάποιος να τη στείλει στα δίχτυα.
16’ Ο Λαζαρίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μάχο είναι σε καλή θέση και διώχνει σε κόρνερ την μπάλα.
19’ ΓΚΟΛ (0-1): Ο Γιόνσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Οριόλ αν και έδειχνε να ελέγχει τη φάση έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη έκανε το 1-0.
28’ Ο Λαζαρίδης πιάνει νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ που κέρδισε ο Άρης, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
37’ Ο Νέτο έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Οριόλ, που όμως δεν πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε.
43’ Η καλύτερη ευκαιρία για τον Άρη, καθώς μετά την εναέρια σύγκουση του Τσέζαρεκ με τον Σηφάκη η μπάλα πήγε στον Τόχα, που έπιασε την κεφαλιά, αλλά λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Τσότσαλιτς απομάκρυνε.
51’ Ο Νέτο κάνει την προσπάθεια από τα δεξιά, βγάζει και τη σέντρα, αλλά ο Τσέζαρεκ δεν πιάνει καλά την κεφαλιά.
64’ Ο Τόχα έπιασε το σουτ, αλλά ο Μάχο έδιωξε τη μπάλα με γροθιές.
68’ Ο Ριέρα βρέθηκε σε θέση για σουτ, το επιχείρησε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
74’ Σέντρα σουτ από τον Γουνδουλάκη, ο Σηφάκης δεν αιφνιδιάστηκε.
84’ Ο Νέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ.
89’ Ωραίο σουτ του Νέτο έξω από την περιοχή, ο Μάχο έδιωξε δύσκολα.
91’ ΓΚΟΛ (0-2): Εντυπωσιακή ενέργεια του Μήτρογλου μέσα στην περιοχή, ξεπέρασε τον Νέτο και με ωραίο σουτ με το δεξί νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη.

ΣΚΟΡΕΡ: 19’, 91’ Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατί - Κοντοές, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος, Μήτρογλου

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Τόχα (80’ Πορτίγια), Κατίδης (67’ Αραβίδης), Φατί, Καζναφέρης (58' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Τσέζαρεκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς (80’ Αναστασόπουλος), Κουμορτζί (57' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν (64’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Είπαν:

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Η γιαγιά μου έλεγε ότι όταν είσαι σε μεγάλη καταιγίδα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δεις τι έγινε. Να αξιολογήσεις την κατάσταση επειδή σήμερα είναι τα νεύρα τεντωμένα, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν λειτουργεί το σύστημα. Εκνευρίζομαι όταν βλέπω την ομάδα μου να έχει ένα 15άλεπτο αρχικό καλό, αλλά το γκολ μάς αποσυντονίζει και έτσι έγινε και σήμερα. Το δεύτερο ημίχρονο είναι για να το ξεχάσουμε. Είμαστε στη μέση μιας καταιγίδας και τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Ότι κάναμε μέχρι χτες σβήνεται και χρειάζομαστε κάτι να βρούμε για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Η έλευση κάποιου παίκτη θα δώσει οξυγόνο και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Δεν παραδινόμαστε, συνεχίζουμε κανονικά να δουλεύουμε. Θα γίνει μια συνάντηση μεσοβδόμαδα με τη διοίκηση, για να οδηγήσει σε απόκτηση παικτών, γιατί παρατηρείται ότι σε κάποιες γραμμές έχουμε πρόβλημα»

Τάκης Λεμονής: Μετά το πρώτο 10λεπτο τα πήγαμε πολύ καλά πηγαίναμε σε κόντρα επιθέσεις με τον Μητρόγλου. Στο Β’ κάναμε πιο οργανωμένες επιθέσεις δεν μπορεί να μην είμαστε ευχαριστημένοι όταν σπας μια παράδοση 50χρόνων. Για τον Μήτρογλου, αν αναλογιστούμε ότι είναι στην ομάδα μόνο λίγες ημέρες τον ξέρω ήμουν σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει. Πέτυχε δύο γκολ δεν το περίμεναν ότι θα ήταν τόσο παραγωγικός περιμένουμε μεγαλύτερη βοήθεια», είπε για τον πρωταγωνιστή του αγώνα, ενώ για τις μεταγραφές πρόσθεσε: «Ανακοινώσαμε τον Σβέρκος και περιμένουμε άλλες δύο μεταγραφές. Την επόμενη εβδομάδα θα κλείσουμε άλλους δύο παίκτες και ο Πανιώνιος θα είναι πιο δυνατός».