Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Another Brick In The Wall... Of Evros!!!

Διαβάζοντας για την απόφαση δημιουργίας τείχους στον Έβρο, αρχικά σάστισα.

Χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι που θυμίζει το "Τείχος του Αίσχους" του Βερολίνου, τα συναισθήματα από το "Wind of change" των Scorpions, το "Wall" των Pink Floyd και άλλες άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε 'τείχη' που υψώνονται κατά καιρούς ανάμεσα σε ανθρώπους. Ειλικρινά, μέσα μου αντιπαλεύουν το λογικό που ζητά λύση στο θέμα της αθρόας λαθρομετανάστευσης και το θυμικό που παραδέχεται πως "τα σύνορα είναι ματωμένες χαρακιές πάνω στο σώμα του πλανήτη".


Ως προς τη λογική προσέγγιση λοιπόν, παραδέχομαι ότι πλέον η κατάσταση με το ατελειωτο πλήθος λαθρομεταναστών έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία δεν επιδέχοναι λύσης όπως η καταστολή, η αφομοίωση κλπ.

Είναι τόσο πολλοί, που είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε αποτελεσματική πολιτική.

Για μένα λύση είναι η παρακάτω: αφενός μπλοκάρισμα της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών από στεριά κι από θάλασσα (φυσικά δε μπορούμε να σηκώσουμε τείχος κατά μήκος του Αιγαίου, αλλά η ακτοφυλακή ας κάνει τη δουλειά της) και αφετέρου λήψη μέτρων σχετικά με την σταδιακή εκροή των υπεράριθμων μεταναστών.

Το τελευταίο είναι και το μεγάλο στοίχημα. Διότι αν γίνουν άγαρμπες κινήσεις, το μόνο που θα πετύχουμε είναι η δημιουργία "Τζιχάντ" στις γειτονιές της Αθήνας, πράγμα που φαντάζομαι πως απεύχονται όλοι οι Έλληνες, αφού έτσι θα πολλαπλασιαστεί η ήδη μεγάλη ανασφάλεια που υπάρχει.
Οπότε την αστυνομική καταστολή και τις μαζικές απελάσεις τις κρίνω αναποτελεσματικές.
Πιστεύω πς πρέπει να υπάρξει συντονισμός ταυτόχρονων πολιτικών.
Οι μετανάστες έρχονται εδώ για να δουλέψουν (αρχικά) και καταλήγουν στη μαύρη εργασία.
Λοιπόν, ας βγάλουν σε όλους χαρτιά (δεν εννοώ εκχώρηση ιθαγένειας, αλλά μόνο χαρτιά ταυτοποίησης).
Έτσι όλοι θα έχουν μια ταυτότητα και άδεια εργασίας. Έτσι θα υποχρεούνται να αποδεικνύουν σε κάθε έλεγχο των ελληνικών αρχών, το "πόθεν έσχες" τους.
Αυτοί θα πρέπει να μπορούν να δείξουν τα ένσημά τους.
Για να μη γίνουν όμως οι μετανάστες θύματα στο παιχνίδι των εργοδοτών, θα πρέπει να επιχειρηθεί μια τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τήν εξάλειψη της μαύρης εργασίας.
Που σημαίνει προσλήψεις στο σώμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ και έλεγχος συνεχής και παντού.
Αν χτυπηθεί η μαύρη εργασία, δε θα έχει λόγο καποιος εργοδότης να προσλάβει έναν π.χ. Πακιστανό ως φτηνό εργατικό χέρι, αλλά θα προσλάβει αξιοκρατικά τον καταλληλότερο (όποιος κι αν είναι αυτός).
Άρα ας χτυπήσει το κράτος αποτελεσματικά τη μαύρη εργασία. Ας κυνηγήσει μέχρις εσχάτων οποιονδήποτε εργοδότη προσφέρει μαύρη εργασία, τότε οι μετανάστες δε θα έχουν λόγο να κάθονται εδώ, αφού δε θα προτιμώνται ως φτηνά εργατικά χέρια, παρά μόνο όσοι από αυτούς είναι χρήσιμοι χάρη στις ικανότητές τους.
Έτσι, όσοι ήρθαν για να δουλέψουν και δε καταφέρνουν να βρουν δουλειά, θα φύγουν εθελουσίως για αλλού (είτε ευτή είναι η πατρίδα τους είτε οποιοδήποτε άλλο κράτος υποδοχής μεταναστών).
Όσοι πάλι δεν είχαν αποκλειστικό κίνητρο να δουλέψουν, αλλά είχαν και άλλους σκοπούς που σχετίζεται με οποιαδήποτε μορφή μικρού ή μεγάλου εγκλήματος, αυτοί θα αντιμετωπιστούν από την Αστυνομία.
Αλλά θα είναι αποτλεσματικότερη η αστυνόμευση τοτε απ ότι τώρα που είναι ανεξέλεγκτο το πλήθος των μεταναστών.
Και επειδή είμαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι μετανάστες δεν αφήνουν τη χώρα τους για πλάκα ή για να κλέψουν, να σκοτώσουν κλπ. , αλλά για να δουλέψουν, πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση γι όλους.
Έτσι κι αλλιώς αν δεν έχουν δουλειά ή αν γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, οι μετανάστες είναι καλύτερα κα για τους ίδους να πάνε κάπου που ίσως θα βρουν καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουν αξιοπρεπώς, και να ζήσουν σαν ανθρωποι και όχι σαν ζώα όπς αναγκάζονται πολλές φορές να ζουν εδώ, μένοντας σε γκαρσονιέρες στιβαγμένα 20 και 30 άτομα, διακινδυνεύοντας και τη δική τους αλλά και την κοινωνική υγιεινή.
Αλλά αν δε γίνουν τα παραπάνω, τότε ... ευχαριστούμε για το τείχος... ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!
Δε θα χτίσουμε ένα τείχο της Ντροπής για να κάνει πολιτικά παιχνιδάκια το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να εκμεταλλευτεί την εκλογική άνοδο των εθνικιστών και των φοβισμένων πολιτών, που είναι παρασυρμένοι από τους χρυσαυγίτες και έχουν φορτώσει στους μετανάστες... και το προπατορικό αμάρτημα!
Έτσι κι αλλιώς το τείχος έχει μια συμβολική αξία, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, με ... γκέτο στην καρδιά της Αθήνας. Ας μην κοιτάμε τα πράγματα δεοντολογικά ας τα κοτάξουμε πρακτικά:
Ούτε λιθοβολισμός των μεταναστών (δε φταίνε αυτοί που είναι αναξιοπαθούντες και "παιδιάενός κατώτερου θεού")
Ούτε υπερβολική ανεκτικότητα και εθελοτύφλωση μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας. (δεν είναι όλοι οι αγανακτισμένοι χρυσαυγίτες- δε φταίνε που δε μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι τη γειτονιά τους)
Όχι στην τρομοκρατία και των δύο πλευρών.

mazestix
από: http://toixo-toixo.blogspot.com