Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: "Ανοιγμα" προς τους δημοσίους υπαλλήλους

Παπανδρέου: "Ανοιγμα" προς τους δημοσίους υπαλλήλους


Σαφής αποστάσεις από τις δηλώσεις Πάγκαλου κράτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ημερίδα του προσωπικού των πρεσβειών και των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε παράλληλα «άνοιγμα» προς τους δημοσίους υπαλλήλους, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «το κλειδί» των αλλαγών στη νοοτροπία του κράτους.


«Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό", είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, οι οποίοι όμως απομονώνονται ή δεν ακούγονται οι ιδέες τους. Απευθυνόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Παπανδρέου, τους χαρακτήρισε ως «κλειδί» των αλλαγών στη νοοτροπία του κράτους.
«Η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε  ότι βρεθήκαμε στο «κομβικό σημείο», όπου έπρεπε να αποφασίσουμε αν αλλάζουμε ή όχι. Διευκρίνισε επίσης ότι το δίλημμα αυτό δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι «η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία».