Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εξαιρετικός ο Μέσσι αλλά...

Είμαι φαν του Αργεντίνου επιθετικού της Μπαρτσελόνα και τον θεωρώ απλά φαινόμενο, έναν παίκτη που θα αφήσει ιστορία. Από ταλέντο ξεχειλίζει και δείχνει εξαιρετικός σε κάθε επαφή του με τη μπάλα. Απλά σαγηνευτικός. Τη περσινή σεζόν σκόραρε κατά ριπάς πετυχαίνοντας 58 τέρματα σε 53 αγώνες, 42 εκ των οποίων στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, όσο και αν θαυμάζω τον αστέρα των Καταλανών, δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρει τη Χρυσή Μπάλα.

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στη λίστα των τριών καλύτερων παικτών, αντίθετα. Θεωρώ πως αν δεν έπρεπε να είναι κάποιος, αυτός θα ήταν ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος στην ουσία έπαιξε μόνο στο Μουντιάλ καθώς με τη Μπάρτσα αγωνίστηκε ελάχιστα, κυρίως λόγω τραυματισμών. Και θεωρώ τεράστια αδικία το γεγονός ότι στο τοπ-3 δεν βρίσκεται ο Γουέσλι Σνάιντερ, που κέρδισε με την Ίντερ το τρέμπλ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ.

Νικητής για εμένα θα έπρεπε να είναι ένας εκ των Τσάβι και Σνάιντερ. Ένας από τους δύο. Δεν μπορώ να επιλέξω κάποιον διότι είναι και οι δύο απλά φανταστικοί παίκτες που συμπαθώ ιδιαίτερα και χαίρομαι να βλέπω κάθε φορά, κυρίως λόγω της ευφυίας τους. Είναι παίκτες που βλέπουν γήπεδο και βγάζουν εξαιρετικές μπαλιές. Χρησιμοποιούν πρώτα το μυαλό και μετά τα πόδια, ενώ δεν αρκούνται μόνο στα φυσικά προσόντα τους, τα οποία δεν είναι και ιδιαίτερα καλά (έχουν έλλειψη ταχύτητας).

Ωστόσο, έχουν γρήγορη σκέψη και αυτό μετράει πιο πολύ. Θεωρώ αδικία να μην πάρει κάποιος από αυτούς τους δύο τον τίτλο. Ο Τσάβι ήταν ηγέτης και βοήθησε αρκετά και τον σύλλογο του αλλά και την ομάδα της πατρίδας του, με την οποία και κατέκτησε το Μουντιάλ. Στην ουσία αυτός και ο Ινιέστα έφεραν το τρόπαιο στην Ιβηρική χερσόνησο. Αλλά ο Ισπανός κεντρικός χαφ είχε και εξαιρετική χρονιά με τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Δεν ξέρω πως κρίνεται εσείς την κατάκτηση του τίτλου από τον Μέσσι. Εγώ θεωρώ ότι υπήρχαν κάποιοι καλύτεροι του τη περσινή σεζόν, κυρίως από συγκομιδή τίτλων. Όπως και να' χει η απονομή του τίτλου μου έχει δημιουργήσει αμφιθυμικά συναισθήματα, κυρίως διότι ήθελα να δω τον Τσάβι να κερδίζει και κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Τον θεωρώ πολύ ριγμένο και είναι παράλογο, διότι έχει κερδίσει στην ουσία τα πάντα. Εξάλλου, ο Μέσσι έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Ο Τσάβι όμως πόσα ακόμα, είναι ήδη 30 και πάει στα 31.

http://mikrosscout.blogspot.com