Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και μία 24ωρη απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την Τρίτη (11/1) και την Τετάρτη (12/1) οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από 11 το πρωί μέχρι τις 15:30 το απόγευμα, ενώ από τις 11 μέχρι τις 15:00 θα απέχουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. 24Ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ ην Πέμπτη (13/1).

Χειρόφρενο και στα τρένα του ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι θα έχουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη (12/1) και στάση εργασίας την Πέμπτη (13/1) από τις 12 μέχρι τις 16:00.

Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Το Μετρό θα κυκλοφορήσει κανονικά την Τρίτη (11/1), ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Και επειδή στο Μετρό υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (10/1) Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΥΜΔ.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μηνός θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

cosmo.gr