Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πωλείται το… μπλοκάκι του Μουρίνιο!

Φίλαθλος έβγαλε σε δημοπρασία το μπλοκάκι σημειώσεων που κρατούσε ο Ζοζέ Μουρίνιο στο τελευταίο του ματς με την Πόρτο στο "Ντραγκάο", λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τιμή εκκίνησης τα 2.500 ευρώ…
Ο λόγος για το σημειωματάριο που είχε στα χέρια του ο "special one" στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος των "δράκων" της σεζόν 2003-04 κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, με τον αγώνα αυτό να είναι ο μοναδικός που έδωσε η Πόρτο μεταξύ του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ (πέντε ημέρες μετά το 1-0 επί της Λα Κορούνια στο "Ριαθόρ") και του τελικού της διοργάνωσης (3-0 τη Μονακό).

Όπως έγινε γνωστό από τα πορτογαλικά ΜΜΕ, το συλλεκτικό μπλοκάρι του "special one" έχει βγει στο... σφυρί απο τον Ρικάρντο Φονσέκα, ο οποίος το πήρε στα χέρια του από τον πατέρα του. Το πώς φρόντισε να το αποκαλύψει ο ίδιος με δηλώσεις του:
"Ο πατέρας μου παρακολούθησε κάποια σεμινάρια προπονητικής που διοργάνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας στο Οπόρτο, στο πλαίσιο των οποίων έδωσε μία διάλεξη και ο Μουρίνιο. Λίγες ημέρες μετά ο πατέρας μου πήγε στο Ντραγκάο και αποχαιρέτησε τον Μουρίνιο (σ.σ είχε συμφωνήσει με την Τσέλσι).

Τότε ο Μουρίνιο θέλησε, προς μεγάλη έκπληξη του πατέρα μου, να του χαρίσει το μπλοκάκι λέγοντάς του: "Πάρτο, είναι ένα δώρο για σένα".

Όπως αποκάλυψε ο Φονσέκα, υπήρχε ήδη προσφορά 2.500 ευρώ, με τον ίδιο όμως να μη δέχεται και να περιμένει ακόμα μεγαλύτερες προτάσεις, θεωρώντας πως σε μερικά χρόνια η τιμή αυτού του ποδοσφαιρικού "κειμηλίου" θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

"Πρόκειται για μία ευκαιρία. Ο Μουρίνιο γράφει ιστορία τώρα, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, είναι λογικό αυτό το αντικείμενο να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους συλλέκτες".

Για όσους δε έχουν περιέργεια να μάθουν μερικά από τα μυστικα του Ζοζέ Μουρίνιο, ο νυν κάτοχος του σημειωματαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές λεπτομέρειες:

"Στο μπλοκάρι υπάρχει αναφορά στο όνομα ενός αντιπάλου, του Ζε Μανουέλ. Μπορείς επίσης να δεις τις κινήσεις των παικτών της Πόρτο και της Πάσος Φερέιρα.

Σε αυτό φαινόταν οι οδηγίες του Μουρίνιο για να είναι ο Γιανκάουσκας δίπλα στον ΜακΚάρθι, και οι δύο τους πίσω από τον Ντερλέι.

Η μεγάλη έννοια του ήταν να πάρει τη μπάλα ο ΜακΚάρθι. Ο Νοτιοαφρικανός ξεκίνησε στην τελευταία αγωνιστική με ένα γκολ λιγότερο από τον Αντριάνο της Νασιονάλ. Έπρεπε να καλύψει τη διαφορά για να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο στόχος επετεύχθη. Ο ΜακΚάρθι πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του (3-1 το σκορ) και κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ".
Sport24.gr