Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής για παιδιά γύρω από τα οφέλη της αποταμίευσης στην Καβάλα

Πρόκειται για μια συνεργασία της καλλιτεχνικής ομάδας «Τέχνης Φλόγα» με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Καβάλας. «Η τέχνη στα Σχολεία» είναι ο νέος κύκλος εκθέσεων που οργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα «Τέχνης Φλόγα» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορειοανατολικής Ελλάδας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού και του Δήμου Καβάλας.
Η έκθεση της Καβάλας θα στεγαστεί στη Δημοτική Καπναποθήκη από την Τρίτη 18 ως την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια σειρά εκθέσεων στην περιοχή ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία αφορά από τη μία τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της Τέχνης και από την άλλη τα οφέλη της αποταμίευσης και εκτός της Καβάλας - όπου θα σημειωθεί το ξεκίνημα της διαδρομής αυτής - περνά από τις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κιλκίς, Κομοτηνή, Ξάνθη και Σέρρες. Μέσα από την επίσκεψη τους στη Δημοτική Καπναποθήκη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ντόπιους ζωγράφους, παίρνοντας παράλληλα μια γεύση από την σύγχρονη τέχνη αλλά και την τοπική κληρονομιά, όχι μόνον ως παρατήρηση αλλά και προβληματισμό και στη συνέχεια να εκφραστούν.
Επίσης, η έκθεση που επιμελείται ο Γιάννης Συφακάκης, αποτελεί μια ευκαιρία για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να καταδείξει τα οφέλη του θεσμού της αποταμίευσης. Έτσι στους λιλιπούτειους και μη επισκέπτες θα μοιραστεί έντυπο πληροφοριακό υλικό μέσω του οποίου δεν θα τονίζεται μόνον η αξία της αποταμίευσης με την στενή χρηματική έννοια αλλά και μέσα από την σημασία της όταν είμαστε προσεκτικοί με την ενεργειακή κατανάλωση προστατεύοντας στην ουσία το περιβάλλον…
Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.