Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Παιχνίδια απ' το παρελθόν

Ταξίδι στο χρόνο

Μια σειρά παιχνιδιών που μετρά 25 χρόνια, και έχει στιγματίσει τη δεκαετία του... ΄80, κάνοντας παράλληλα τρελές πωλήσεις, παρουσιάζεται πιο κάτω.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει.


Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του 1985 ήταν το «Super Mario», που κατάφερε να πουλήσει 40 εκατομμύρια αντίγραφα σε όλο τον κόσμο.

Άλλο ένα δημοφιλές παιχνίδι που βγήκε στην αγορά το 1985, ήταν το «WHERE IN THE WORLD IS CARMEN SANDIEGO?». Οι παίκτες έπρεπε να λύσουν τους γεωγραφικούς γρίφους για να ανακαλύψουν τους κλέφτες και να καταλήξουν στην ενδεχόμενη σύλληψη του Σαν Ντιέγο.


Το παιχνίδι αυτό μπορεί σήμερα να φαίνεται ανόητο, αφού ο στόχος ήταν απλώς να στοχεύσεις στην πάπια και να την πυροβολήσεις, όμως εκείνη την εποχή, θεωρείτο ένα απόλυτα πετυχημένο παιχνίδι.


Μια άκρως πετυχημένη συνταγή για παιχνίδι ήταν αυτή του «Gauntlet», ενός από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που κυκλοφόρησαν εκείνη την περίοδο. Τέσσερις χαρακτήρες, μια οθόνη και εκατοντάδες τέρατα ήταν η ιστορία που διαδραματιζόταν γύρω από το συγκεκριμένο παιχνίδι που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους.


Το παιχνίδι αυτό, ήταν άκρως καινοτόμο για την περίοδο που κυκλοφόρησε. Ένα παιχνίδι μυθιστορήματος και φαντασίας που προκαλούσε το ενδιαφέρον και κυκλοφόρησε μετέπειτα σε διάφορες εκδοχές.


Το παιχνίδι «Amiga 1000» περιελάμβανε πολλά είδη παιχνιδιών, ανάμεσά τους και το «Πίσω στο μέλλον 2 και 3».


Αυτή η φανταστική πλατφόρμα εμφανίστηκε αρχικά ως «αποθήκη νομισμάτων», και στη διάρκεια του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα αγαπημένο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους