Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται και η ταμπλέτα …τεφτέρι!

Τα e-reader θα μπορούσαν να έχουν και λίγο χρώμα και λίγο μικρότερη τιμή...


Το νεoπαρουσιασθέν NoteSlate θα έχει και τα δύο, βάσει με τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα που παρουσιάζει το προϊόν.

Το μέγεθός του θα είναι 13 ιντσών "οθόνη" με 750Χ1080 ανάλυση η οποία θα βασίζεται στην τεχνολογία eInk, το οποίο είναι ακόμα άγνωστο εάν είναι το ίδιο με το E Ink του Kindle της Amazon και του Sony Reader.

Τον Ιούνιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να λανσαριστεί στις αγορές, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ άσπρου η μαύρου background με ανάλογα αντίθετο χρώμα γραφής. Τα υπόλοιπα μοντέλα θα εμπεριέχουν χρώματα όπως το πράσινο, μπλε και κόκκινο όπως επίσης και μία έκδοση με όλα τα χρώματα θα εισέλθει στις αγορές αργότερα.

Η "ταμπλέτα" αυτή θα λειτουργεί είτε με πενάκι, είτε μέσω αφής και θα προσφέρει μέχρι και 180 ώρες ζωής της μπαταρίας. Επίσης το ενδιαφέρον σημείο είναι πως αναμένεται να είναι εντελώς open source. Θα έχει δυνατότητες ζωγραφικής, γραφής, αναπαραγωγή MP3 αρχείων και αποθήκευση δεδομένων. Η έκδοση 1.5 θα έχει και υποστήριξη PDF ενώ η έκδοση 2 θα υποστηρίζει και OCR αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα.

Η τιμή του αναμένεται να είναι γύρω στα 99 δολάρια, αν και οι πιο "πλούσιες" εκδόσεις μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω. Είναι μία όμορφη ιδέα η οποία μπορεί στο τέλος να εξοικονομήσει και τόνους χαρτιών, για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

protothema.gr