Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ετοίμαζαν οργάνωση - χτύπημα

Ένα εξασέλιδο κείμενο που έχει τη μορφή προκήρυξης βρέθηκε σε υπολογιστή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ που εκτιμά ότι οι πέντε συλληφθέντες προετοίμαζαν επιθέσεις με όνομα πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης

Σημαντικά στοιχεία δίνουν οι υπολογιστές των τεσσάρων συλληφθέντων μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων. Μάλιστα, σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρέθηκε κείμενο το οποίο η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ήταν προσχέδιο προκήρυξης , ενώ φέρεται πως οι συλληφθέντες ετοίμαζαν και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.


Από το εξασέλιδο κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή και από το περιεχόμενο του προκύπτει ότι μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων τις οποίες θα απέδιδαν σε αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", που δικάζονται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Το κείμενο προαναγγέλλει δε συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις.

Τέλος, περιλαμβάνει σημεία θεωρητικής αντιπαράθεσης με την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", ενώ διαφοροποιούν την επικείμενη δράση τους από την οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Επιπλέον βρέθηκαν κείμενα με συνθέσεις δικαστικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα, με ορισμένες αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το Καλάζνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με εγκληματικές ενέργειες, όπως ληστείες κλπ.

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και η φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη χθες στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση των τεσσάρων που κατηγορούνται για κατοχή όπλων και συμμετοχή σε οργάνωση που ευθύνεται για εμπρησμό στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την Fee-Marie Meyer η οποία οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα μαζί με τους 4 Έλληνες συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην περιοχή του Βύρωνα και του Ταύρου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η μητέρα της 27χρονης καθηγήτριας έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη Γερμανική RAF.

Την ίδια ώρα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες όπου και απολογούνται για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο πάρκινγκ της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.