Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄

Θεράπευσε καλόγρια από τη νόσο του Πάρκινσον...



Ο εκλιπών Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ θα αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου του 2011, μετά την έγκριση σήμερα από τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ επίσημου διατάγματος, με το οποίο επικυρώνεται θαύμα που αποδίδεται στον προκάτοχό του.

Την ανακοίνωση έκανε το Βατικανό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ταχύτητα με την οποία προχωράει η αγιοποίηση του εξηγείται από την επιβλητική φήμη αγιοσύνης που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το θάνατό του και μετά το θάνατό του.


Το θαύμα αφορά μια 44χρονη γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά θεραπεύτηκε χάρη στη μεσολάβηση υπέρ αυτής του Πάπα Ιωάννη Παύλου.

Η Πιερ θεραπεύτηκε από την ασθένεια της δύο μήνες μετά τον θάνατο του Πάπα και αφού η ίδια αλλά και άλλες καλόγριες προσευχήθηκαν γι’ αυτόν.

Γιατροί συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε ιατρική εξήγηση για το γεγονός ότι θεραπεύτηκε, αν και πέρσι υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες για την εγκυρότητα του θαύματος. Σύμφωνα με εφημερίδα της Πολωνίας, γιατρός που είχε παρακολουθήσει την ασθένεια της καλόγριας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον αλλά από νευρολογική διαταραχή η θεραπεία της οποίας θα μπορούσε να εξηγηθεί ιατρικά.

Για την αγιοποίηση του Πάπα αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Ρώμη ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

http://www.newsbeast.gr/