Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Υπουργείο Οικονομικών: Παρήγγειλε δημοσκόπηση για τα κλειστά επαγγέλματα!

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρήγγειλε πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης για τα κλειστά επαγγέλματα. Με δεδομένες τις σφοδρές αντιδράσεις των επαγγελματικών κλάδων στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, η ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί να «μετρήσει» τις αντιδράσεις και σε επίπεδο κοινής γνώμης.

Η απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου φέρει τη σημερινή ημερομηνία και αναρτήθηκε πριν από λίγο στο Διαδίκτυο. Η πανελλαδική δημοσκόπηση ανατίθεται στην εταιρεία Metron Analysis και θα είναι τηλεφωνική με δείγμα 1.000 άτομα 18 ετών και άνω.
Το Δημόσιο θα πληρώσει 8.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ στην εταιρεία, δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Οικονομικών. Οπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, «ο σχεδιασμός του ερωτηματολογίου» αποτελεί ευθύνη της εταιρείας δημοσκοπήσεων, ωστόσο μένει να φανεί ποιές είναι οι κύριες κατευθύνσεις που έδωσε το Υπουργείο.
Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να «επιστρέψει» στον κ. Παπακωνσταντίνου τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης εντός 10 ημερών από την έναρξη των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Επομένως, σε λίγες ημέρες, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή (τέλος Φλεβάρη), το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας που παρήγγειλε.
Με ενδιαφέρον αναμένονται τόσο ερωτήματα που θα τεθούν όσο και η γνώμη των πολιτών που θα συμμετάσχουν στην έρευνα και ο προφανώς ο τρόπος που θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματά της το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παπακωνσταντίνου είναι διαθέσιμη εδώ