Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Οι καραμέλες μάρκας "Πυρηνικά τοξικά απόβλητα" είναι όντως επικίνδυνες

Η οδηγία αφορά όλες τις καραμέλες αυτής της μάρκας καθώς και όλων των γλυκισμάτων που έχει παρασκευάσει αυτή η εταιρεία, από ιδρύσεώς της το 2007.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν σήμερα προειδοποιητική οδηγία κατά της κατανάλωσης μίας μάρκας καραμέλας με την παιγνιώδη ονομασία «Τοξικά πυρηνικά απόβλητα», καθώς αυτές αποδείχθηκαν πραγματικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Οι αναλύσεις έδειξαν πως οι πακιστανικής παρασκευής καραμέλες Toxic Waste Sludge Chew Bars, με γεύση κεράσι, περιείχαν πολύ αυξημένα επίπεδα μολύβδου και πιο συγκεκριμένα κατά 2,4 φορές μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά όρια των αμερικανικών προδιαγραφών ασφαλείας.

«Οι καραμέλες αυτές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε βρέφη, μικρά παιδιά και εγκύους γυναίκες», τονίζει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι καραμέλες εισάγονταν από το Πακιστάν μέσω της εταιρείας Circle City Marketing and Distributing με έδρα την Ιντιάνα των ΗΠΑ. Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε πως δεν έχει πέσει στην αντίληψή της κάποια πληροφορία που να αναφέρει πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία ασθένησαν μετά την κατανάλωση τέτοιας καραμέλας.