Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλος: Σχέδιο εξόντωσής μου υπό την αιγίδα Σαμαρά

Απόπειρα εξόντωσής του υπό την αιγίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρή, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.


«Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι», σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέους Φακέλους». Επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει κάνει ποτέ ρουσφέτι γιατί δεν θέλησε να ακολουθήσει αυτού του είδους την πολιτική, χαρακτηρίζοντας «δέκα φορές κοπρίτες» αυτούς που διόρισαν τον «κοπρίτη» στο Δημόσιο.
Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στους δημοσίους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως δεν είπε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που χαρακτήρισε «λαμπρά», αλλά δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.
Αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί για διορισμό της κόρης του στη Βουλή, σημείωσε ότι την τοποθέτησε στο πολιτικό του γραφείο. «Είχε το δικαίωμα. Που είναι η εκτροπή;», διερωτήθηκε.
Απέδωσε στους πολιτικούς πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του πρώτου το νόμο Πεπονή και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
«Από την άλλη τροφοδοτούσαμε τον κομματικό μας στρατό με ειδικές προσλήψεις και συμβάσεις ειδικού έργου, οι οποίες σταδιακά μετατράπηκαν σε αορίστου έργου. Και αυτό δεν έπρεπε να το κάνουμε», προσέθεσε.
Σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος που πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν χάθηκαν εκεί τα πολλά λεφτά.
«Αν για παράδειγμα υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες προμήθειες, βεβαίως να υπάρξει διαλεύκανση και τιμωρία. Τα μεγάλα χρέη όμως τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν», υπογράμμισε.