Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Όποιος διόρισε κοπρίτη, είναι δέκα φορές κοπρίτης"

ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΑΠ' ΤΟ "ΚΟΡΠΙΤΗΣ" ΞΕΡΕΤΕ;

Η ιστορία συνεχίζεται και αντί να μαζέψει τα σπασμένα o Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός. Είπε ότι δεν έχει κάνει ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνια ενώ υποστήριξε πως δεν είνια όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κοπρίτες.

Ο Πάγκαλος προσπάθησε μεν να τα μαζέψει αλλά πάλι άφησε τις αιχμές του την ώρα που ο πρωθυπουργός τον άδειαζε...
Ο κ.Πάγκαλος εμφανίστηκε χθες βράδυ στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Νέοι Φάκελοι” και για να αποφύγουμε παρερμηνείες ορίστε τι είπε ακριβώς: “Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνο, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτού του είδους της πολιτικής... Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης”!

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είπε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε “λαμπρά”, αλλά όπως – υποστήριξε- δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση διέψευσε ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή. “Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;”, αναρωτήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και, μάλιστα, αποκάλυψε και ...φασιστική καμπάνια εξόντωσης του, με επίκεντρο το βάρος του!

“Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι”, τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

“Οι πολιτικοί κάναμε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Πεπονή, ο οποίος – όπως είπε χαρακτηριστικά – “θα πρέπει να μείνει στην ιστορία”, αλλά και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες γίνονταν με απόλυτη διαφάνεια.

“Από την άλλη τροφοδοτούσαμε τον κομματικό μας στρατό με ειδικές προσλήψεις και συμβάσεις ειδικού έργου, οι οποίες σταδιακά μετατράπηκαν σε αορίστου έργου. Και αυτό δεν έπρεπε να το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Σε σχέση, τέλος, με το αίτημα περί διαφάνειας και κάθαρσης στον πολιτικό βίο, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «υπάρχουν σημαντικές περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος που πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών, αλλά τα πολλά λεφτά δεν χάθηκαν εκεί. Αν για παράδειγμα υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες προμήθειες, βεβαίως να υπάρξει διαλεύκανση και τιμωρία. Τα μεγάλα χρέη όμως τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν”.


http://apolitistosteki.blogspot.com/