Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όχι στην αναδιάρθρωση, επαναλαμβάνει ο Παπανδρέου

Απορριπτικός απέναντι στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που...
παραχώρησε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires και δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα δεν συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της που κατέχουν ιδιώτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011.

«Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να αποπληρώσουμε το χρέος» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι προσβλέπουμε στην ανάπτυξη, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι κινήσεις που έγιναν για τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας προκάλεσαν αναστάτωση σε όσους κατείχαν ομόλογα ασθενέστερων δημοσιονομικά χωρών της ευρωζώνης, γεγονός που είχε αντανάκλαση σε Ελλάδα, Πορτογαλία και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο πρωθυπουργός τις επόμενες εβδομάδες θα επιμείνει ώστε να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της έκδοσης των ευρωομολόγων στην ατζέντα των συνομιλιών.

«Αυτά τα ομόλογα θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από απλώς να χρηματοδοτούν διασώσεις» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, γεγονός που, όπως είπε, θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιστροφής της χώρας στις αγορές, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε: "Θέλουμε να επιστρέψουμε στις αγορές όσο το δυνατόν συντομότερα. Προφανώς, αν οι αγορές είναι πολύ άστατες και αποστρέφονται τον κίνδυνο ελληνικού χρέους, αυτό θα γίνει δυσκολότερο".

Ερωτηθείς, αν η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα φέτος, ο πρωθυπουργός απάντησε: "Ας μην το αποκλείσουμε".

www.enimerwsi24.com