Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κάψτε τώρα στον Ακη

 Ασχημα τα μαντάτα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να τον ρίξει στη πυρά.
 . «Κάψτε τον Άκη» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή και  αναφέρεται στη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ενημερώθηκε από τον ΣΔΟΕ- με non paper, για τα αποτελέσματα των ερευνών στα οικονομικά του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ερευνάται για τις αγορές ακινήτων, αλλά και την ανακαίνιση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που- σύμφωνα με την εφημερίδα- έφτασε τις 700.000 ευρώ!
Ιδιαίτερα ερευνάται η offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι του......... Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη offshore, τη Nobilis, η οποία τελικά το πούλησε στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής για το «ξέπλυμα χρήματος» κ. Στ. Γκρόζος, επιβεβαίωσε ότι από τη διεξαχθείσα έρευνα προκύπτει ότι ιδρυτής της εταιρείας Τorcaso, είναι ο κ. Νικόλαος-Παύλος Ζήγρας, εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου. Ταυτοχρόνως, οι «Αποκαλύψεις» θυμίζουν ότι έχουν φέρει στο φως πως η διεύθυνση της Τorcaso στην Αθήνα, είναι ταυτόσημη με αυτή του σπιτιού του Άκη στη Δ. Αρεοπαγίτου.
Ερευνάται επίσης, η ανακαίνιση της συγκεκριμένης οικίας που λέγεται ότι στοίχισε 700.000 ευρώ, η αγορά του γραφείου στην οδό Κόμνα Τράκα από τον εξάδελφο Ν. Ζήγρα ιδρυτή της Τorcaso, δύο αγορές πολυτελών διαμερισμάτων της κόρης του Άκη- μια στη Δεινοκράτους και μια στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο τρόπος της πολυτελούς του διαβίωσης.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τον Άκη, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (σύμφωνα με τις «Αποκαλύψεις») έκανε αγορές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τη Gucci του Κολωνακίου.
Ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενεί και η Real, ενώ στο ΒΗΜΑ φιλοξενείται συνέντευξη του Ακη Τσοχατζόπουλου.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/