Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις συλλήψεις για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν κατά τις εφόδους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε δύο σπίτια στο Βύρωνα και τον Ταύρο. Ανάμεσά τους σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες βρίσκεται τουλάχιστον ένα πρόσωπο που διώκεται βάσει εντάλματος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».


Αλλοι εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για συμμετοχή σε επίθεση με γκαζάκια που είχε γίνει στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου σε εργοτάξιο της ΔΕΗ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τότε, είχε συλληφθεί ένας δεκαεννιάχρονος και είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη προσώπων, που κατά την αστυνομία μετείχαν στην ίδια επίθεση. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Και οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούν κλειστά τα στόματά τους και δεν επιβεβαιώνουν ούτε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση, αφού θεωρεί ότι ενδεχομένως να έχει βρει μία άκρη στη σύνδεση των ομάδων της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που δρούν στην Αθήνα με εκείνες που έχουν δράσει στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομική επιχείρηση-που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη- πραγματοποιείται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της δίκης των δεκατριών κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.