Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τιμάται μετά θάνατον ο Πάουλ

Τεράστιο άγαλμα για το χταπόδι - «μέντιουμ»

Από το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν της Γερμανίας θα τιμηθεί το χταπόδι «μέντιουμ» που προέβλεπε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και έκανε τα γραφεία στοιχημάτων να παίρνουν φωτιά.


Σύμφωνα με την Τάνια Μούντσιγκ, εκπρόσωπο του ενυδρείου, θα εγκαινιαστεί η «γωνιά του Πάουλ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το άγαλμα του Πάουλ ύψους 1,80 μέτρων, από το οποίο θα εξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του χταποδιού. Θυμίζουμε ότι σε αυτό το ενυδρείο ο Πάουλ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του.

Το διάσημο χταπόδι είχε γεννηθεί το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και πέθανε από φυσικό θάνατο στις 26 Οκτωβρίου 2010. Ακόμα δεν «έκλεισαν» 4 μήνες από το θάνατό του και ο διάδοχος είναι ήδη έτοιμος, ο Πάουλ Τζούνιορ, ένα γαλλικό χταπόδι που αλιεύτηκε στη Μεσόγειο... χωρίς να έχει ακόμα αποδείξει αν έχει τις ικανότητες του Πάουλ.

Σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο είχαν μεταδώσει τις «χρυσές» προβλέψεις του Πάουλ και μάλιστα οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα και η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της.

http://www.newsbeast.gr