Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ξαναρίχνει τις μπάρες ο Γκλέτσος στα διόδια

Παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί στα διόδια της Πελασγίας, προκειμένου να ξηλώσει ξανά τις προστατευτικές μπάρες που επανατοποθετήθηκαν στα διόδια.

Μιλώντας στο Ρ/Φ ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Γκλέτσος δήλωσε σε έντονο ύφος: «Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τα δίκαια των δημοτών και των φτωχών ακόμα και με μπουλντόζες».


Ο κ. Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν χθες με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

Ωστόσο, οι μπάρες επανατοποθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση στην περιοχή.

«Το πρωί στις 8:00 θα είμαι πάλι εκεί έχοντας κατοίκους στο πλευρό μου», τόνισε ο δήμαρχος Στυλίδας σχολιάζοντας την είδηση της παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα online, η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάνει πλέον δεκτές τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει- και η ισχύς των οποίων έληξε χθες, Δευτέρα. Η αντίδραση του κ.Γκλέτσου είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δικογραφίας από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας και την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο.

«Μας κοροϊδεύουν» σημειώνει ο κ. Γκλέτσος, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικαλούνται για τη διάνοιξη δρόμων την ανάγκη απαλλοτριώσεων αλλά και το υπέρογκο κόστος τους.

«Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους·εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους» προσθέτει ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους.

«Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ», τονίζει ο Απόστολος Γκλέτσος.