Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το Facebook αγόρασε το domain fb.com για $8.5εκ.

Το Facebook πλήρωσε $8.5m (8.5 εκατομμύρια δολλάρια) για να αγοράσει το domain fb.com...
δείχνοντας έτσι τη σημασία για εταιρίες να έχουν στην κατοχή τους το σωστό domain.

Το Facebook πήρε πέρυσι το fb.com από το American Farm Bureau Federation (AFBF) .

Το ίδιο το Facebook δεν δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο AFBF αποκάλυψε στο ετήσιο meeting τους ότι κέρδισε $8.5m από την πώληση του FB.com στο ίδιο το Facebook.
Το μεγάλο ποσό των $8.5m είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το ποσό που είχε δώσει το Facebook για το domain facebook.com τον Αύγουστο του 2005.
Η ανάγκη για την αγορά του FB.com πρόεκυψε από τη νέα messaging υπηρεσία του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν SMS, messaging, chat και email σε ένα ενιαίο interface, με την κατάληξη @facebook.com.
Η αγορά που έκανε το Facebook πρόσφατα τονίζει τη σημασία για κάθε εταιρία να φροντίζει να έχει στην κατοχή της τα σωστά domain.
"Οι εταιρίες πρέπει να θεωρούν τα domain τους σαν σημαντική πνευματική ιδιοκτησία και οφείλουν να εξασφαλίζουν όσα domain είναι παρόμοια ή σχετίζονται με την ταυτότητά τους," αναφέρει ο Steve Holford, διευθυντής της εταιρίας Fasthosts Internet.
"Πολλές περιπτώσεις κατάληψης του κυβερνοχώρου (cybersquatting) σχετίζονται με τυπογραφικά λάθη σε ονόματα εταιριών, οπότε η κατοχή τους είναι μία φρόνιμη κίνηση. Ακόμα και τα πιο μεγάλα brands στο κόσμο έχουν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση, οπότε είναι καλό να κοιτάτε τις διαθέσιμες επιλογές για domain τακτικά."

clikare.blogspot.com