Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Καφές και ασπιρίνη για το hangover

Ενα «κοκτέιλ» εναντίον των... κοκτέιλ ανακάλυψαν αμερικανοί ειδικοί. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας, ο συνδυασμός καφέ και ασπιρίνης είναι το ιδανικό γιατροσόφι για να αντιμετωπίσει κάποιος τα συμπτώματα της μέθης.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί δεκάδες πιθανά και απίθανα (από σκέτο νερό, τοστ με μέλι, φρούτα, λαχανικά, βιταμίνες, ακόμη και ωμά αβγά) που είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά με κάποια άλλα υποτίθεται ότι απομακρύνουν τον πονοκέφαλο, τη ζαλάδα, το ανακάτεμα στο στομάχι και τα υπόλοιπα συμπτώματα που ακολουθούν την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καφεΐνη σε συνδυασμό με τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και άλλων παυσίπονων δημιουργούν έναν πολύ ισχυρό χημικό αντίπαλο απέναντι στην αιθανόλη, το συστατικό του αλκοόλ που προκαλεί τις αρνητικές παρενέργειες.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια στα οποία προκάλεσαν πονοκέφαλο και άλλα συμπτώματα δίνοντάς τους αιθανόλη. Στη συνέχεια τους χορήγησαν το κοκτέιλ καφεΐνης και αντιφλεγμονωδών ουσιών και διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός αυτός μπλόκαρε τη δράση της αιθανόλης και ανακούφισε τα ποντίκια από τα συμπτώματά της.

http://www.tovima.gr/