Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Made in China» οι μελλοντικές Porsche;

Αλλαγές στο άμεσο μέλλον ετοιμάζει η εταιρεία

Σε εργοστάσια της Βόρειας Αμερικής ή ακόμη και της Κίνας σκέφτεται να μεταφέρει μέρος της
παραγωγής της η Porsche! Αυτό προκύπτει από σχετικές δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Matthias Mueller, ο οποίος δεν αρνείται ότι αυτή η κίνηση είναι δυνατόν να γίνει και μάλιστα στο άμεσο μέλλον!

O Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής φίρμας, Matthias Mueller,  σε σχετικές δηλώσεις του σε γερμανικό έντυπο ανέφερε ότι: «Αυτή τη χρονιά θα συζητήσουμε αν είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε την παραγωγή μοντέλων στην Βόρεια Αμερική ή την Ασία», και προσθέτει τη φράση ‘κλειδί’ «Το σημαντικό είναι πως το αυτοκίνητο θα φέρει την επιγραφή ‘Engineered by Porsche’. Το που κατασκευάζεται δεν έχει πλέον τόση σημασία»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σχετικές δηλώσεις αφορούν το νέο SUV που θα φέρει το όνομα Cajun, και σε κάθε περίπτωση δηλώνουν την τάση της φίρμας να επεκτείνει το κατασκευαστικό της κομμάτι και σε άλλες, εκτός Γερμανίας, χώρες! Μάλιστα το εν λόγω, έντυπο αναφέρει ότι η Κίνα είναι η πιο πιθανή εκδοχή, αφού εκεί κατασκευάζεται και το Audi Q5 (εκτός φυσικά από τη γραμμή παραγωγής του Ingolstadt της Γερμανίας), με το οποίο η Cajun θα μοιράζεται αρκετά μέρη (μηχανικά και μη). Τέλος, το άρθρο επισημαίνει πως η πρόβλεψη του Mueller για τη νέα χρονιά φτάνει τις 200.000 μονάδες παραγωγής για την Porsche.

Πηγή: autotriti.gr