Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη: Motivo 4

Οι Motivo 4 είναι ένα συγκρότημα που μετράει πάνω από 10 χρόνια ύπαρξης.

Μια σταθερή παρέα που εκπέμπει ένα ήρεμο χαρακτήρα, μακριά από τα ιλουστρασιόν φώτα της δημοσιότητας (της άσχημης δημοσιότητας).

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με την 3η εν σειρά δισκογραφική τους δουλειά.


Είστε συγκρότημα πάνω από 1 δεκαετία. Πλέον βλέπουμε τις μπάντες της 1 κυκλοφορίας. Τι σας κρατάει μαζί;

Το συγκρότημα είναι μια παρέα που επιλέγουν ο ένας τον άλλον επειδή τους συνδέουν κοινά πιστεύω, ανησυχίες, μουσικές επιρροές. Είναι κάτι σαν οικογένεια. Είναι εκεί που αισθάνεσαι άνετα να είσαι ο εαυτός σου. Είναι αυτοί που θα σε μαζέψουν “λιώμα” σε κάποιο πάλκο, που θα σε βρίσουν και θα τους βρίσεις, είναι αυτοί που ξέρεις ότι κατά βάθος σε νοιάζονται. Είναι αυτοί που γκρουβάρεις μαζί τους και που εκφράζεσαι.
Αυτά μας κρατάνε μαζί. Και η μουσική.

Βγήκατε σε μια περίοδο όπου το ελληνικό ροκ βίωνε μια άνθηση και εμπορικότητα. Σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Πώς είδατε τα πράγματα στο ξεκίνημα και πώς τώρα;

Στην εποχή που ξεκινούσαμε, οι μπάντες έπρεπε να γυρνούν από εταιρεία σε εταιρεία με demos ηχογραφημένα πρόχειρα σε τετρακάναλα και να περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού μια θετική απάντηση. Πολλές απ' αυτές τη βρήκαν και είχαν, όχι αδικαιολόγητα, απήχηση στον κόσμο. Τώρα η παραγωγή και η διακίνηση της μουσικής είναι πολύ πιο εύκολα. Αυτό θα έπρεπε να αντιστρέψει την παρατήρησή σου και το ελληνικό ροκ σήμερα να είναι πολύ πιο πλουραλιστικό, δημιουργικό και παρόν. Ίσως αυτό να “σιγοβράζει” και να το δούμε άμεσα. Σήμερα είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ροκ μπάντες. Κάποιες απ' αυτές θα ξεχωρίσουν.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ : http://www.rockap.gr/?p=7263