Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ΖΕΙTGEIST ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

18 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ TOY ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ZEITGEIST: MOVING FORWARD

Δεδομένης της πολύ μεγάλης προσέλευσης και εξάντλησης των διαθέσιμων εισιτηρίων στις δύο προβολές στην Αθήνα, και την αναγκαία επιπρόσθετη προβολή στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές προβολές.


Αθήνα

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, ώρα: 13:00
ΠΟΥ: Κινηματογράφος “ΑΑΒΟΡΑ”, Ιπποκράτους 180 (METΡΟ Αμπελόκηποι).
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Επίσης θα πραγματοποιηθεί προβολή στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Συγγρού 106 το
Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 13:00 που θα διοργανωθεί από την ΜΚΟ Πανγαία (Περισσότερες πληροφορίες στο www.thepangea.org).

Θεσσαλονίκη

ΠΟΤΕ: Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, διπλή προβολή στις 18:00 και 21:00
ΠΟΥ: Κινηματοθέατρο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ”, Εθνικής Αμύνης 2 (Απέναντι από το Λευκό Πύργο).
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Μετά από τις βραβευμένες ταινίες Zeitgeist - The Movie (100.000.000 διαδικτυακές προβολές την πρώτη χρονιά εμφάνισής της) και Zeitgeist - Addendum (50.000.000 διαδικτυακές προβολές) και τη δημιουργία του παγκόσμιου Κινήματος Zeitgeist, έρχεται η τρίτη ταινία με τίτλο Zeitgeist: Moving Forward. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σε 60 και πλέον χώρες και 30 γλώσσες.

ΣΥΝΟΨΗ: Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την “Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους”.
Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.

Ιστοτόπος Κινήματος: www.tzm.gr
Ιστοτόπος για την ταινία: zmf.tzm.gr
Επικοινωνία: info@tzm.gr