Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Δολοφονήθηκε κορυφαίος Πακιστανός πολιτικός (vid)

Από τη σφαίρα του σωματοφύλακα του έπεσε νεκρός την Τρίτη (4/1) ο κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαλμαν Τασεερ, προκαλώντας πολιτική αναταραχή στο κράτος του Πακιστάν.

Ο Τασέερ ήταν ίσως ο κορυφαίος πολιτικός της χώρας με τη μεγαλύτερη επιρροή και διείσδυση στη Δύση και η δολοφονία του θεωρείται η πιο σημαντική μετά την δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 26χρονος σωματοφύλακας του, τον πυροβόλησε ενώ έμπαινε στο αμάξι του μετά από γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο.

Ακολούθησαν συμπλοκές και ανταλλαγές πυροβολισμών με τους υπόλοιπους σωματοφύλακες, από τις οποίες τραυματίσθηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Ο σωματοφύλακας παραδόθηκε στην αστυνομία, εξηγώντας πως θεωρούσε τον Τασεερ προδότη καθώς είχε αντιταχθεί ανοιχτά στο νόμο περί βλασφημίας.

Ο Τασεερ είχε υποστηρίξει να δοθεί χάρη σε μια Χριστιανή η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο υπό το  νόμο περί βλασφημίας, επειδή θεωρήθηκε ότι είχε περιπαίξει τον Μωάμεθ.

Μάλιστα, σε μήνυμα του στο twitter στις 31 Δεκεμβρίου, ο εκλιπών πολιτικός είχε προβλέψει πως σίγουρα περιμένει κάποια έντονη αντίδραση από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιουσούφ Ραζα Γκιλανι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και διέταξε την ύψωση της σημαίας.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον του δολοφόνου του Τασεερ.


http://www.cosmo.gr/