Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Το υπόγειο καταφύγιο της Wikileaks!

Τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος ολόκληρος συγκλονίζεται από τη διαρροή απορρήτων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks! ‘Ενα μέρος των αρχείων αυτών -σύμφωνα με το gizmodo.com- βρίσκονται καλά κρυμμένα κάτω από τη γη!

δείτε περισσότερα...



Στη Σουηδία, κάτω από ένα πάρκο της Στοκχόλμης, υπάρχει ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο, το οποίο είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Η εγκατάσταση τότε είχε την ονομασία Pionen White Mountains και έτσι αποκαλείται μέχρι σήμερα.
Καταλαμβάνει συνολική έκταση 1.110 τ.μ. και βρίσκεται σε βάθος 30 μέτρων μέσα σε ένα γρανιτένιο βράχο! Οι εγκαταστάσεις αυτές αγοράστηκαν το 2007 από τη Banhof, σουηδική εταιρεία που ασχολείται με τη φιλοξενία κέντρων δεδομένων και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ανακαινίστηκαν σαν φρούριο από ταινία κατασκοπείας!

Το καταφύγιο σχεδιάστηκε για να είναι σε θέση να αντέξει ακόμη και επίθεση από βόμβα υδρογόνου, ενώ για εφεδρική ισχύ χρησιμοποιούνται δύο γερμανικοί κινητήρες υποβρυχίων! Σε αυτούς τους χώρους βρίσκονται αποθηκευμένα μερικά από τα πολύτιμα αρχεία της Wikileaks που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον ιδρυτή της!



http://www.newsbomb.gr