Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ένας 13χρονος ήρωας έχασε τη ζωή του

Ένα 13χρονο αγόρι έγινε ο μικρότερος ήρωας της Αυστραλίας, όταν άφησε μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία να διασωθεί από τους διασώστες και

τους παρότρυνε να προσφέρουν τη βοήθειά τους στον μικρότερο αδελφό του και στη μητέρα τους.

Ο Jordan Rice ζήτησε από τους άνδρες που τον πλησίασαν, να βοηθήσουν τον δεκάχρονο αδελφό του Blake και τη μητέρα τους Donna που παγιδεύτηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην επιστροφή για να τον πάρουν μαζί τους. Κατά παράδοξο τρόπο ο αδελφός του Blake διασώθηκε, αλλά ο ίδιος και η μητέρα του βρέθηκαν από λάθος χειρισμό και ατυχία στα ορμητικά νερά και δεν τα κατάφεραν.

Οι διασώστες προσπάθησαν να τους τραβήξουν με σχοινιά και άλλα μέσα αλλά παρά τις προσπάθειες η στάθμη των υδάτων ανέβαινε επικίνδυνα.
Άτομα που βρισκόντουσαν πλησίον μέχρις ότου φτάσουν οι διασώστες δεν μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Το δεκατριάχρονο αγόρι όταν αντίκρισε τους διασώστες, τους προέτρεψε να σώσουν τη μητέρα και τον αδελφό του. Άρπαξε ένα σχοινί το δίπλωσε γύρω του και πήδηξε στα ορμητικά νερά.

Το αυτοκίνητο με τη μητέρα και τον αδελφό του κατάφερε να σταματήσει πάνω σε ένα δέντρο, αλλά όχι για πολύ γιατί ένα νέο μανιασμένο ρεύμα υδάτων παρέσυρε το αυτοκίνητο με τη μητέρα η οποία και πνίγηκε. Το δεκάχρονο αγόρι κατάφερε να κρατηθεί σε κάποιο δέντρο και άμεσα οι διασώστες το έσωσαν. Ο Jordan όμως είχε παγιδευτεί στο σχοινί του και παρασύρθηκε από την ορμή των υδάτων.

Ολόκληρος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την αυτοθυσία του έφηβου και φαντάζει πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες σελίδες του κόσμου σήμερα.

http://www.newsbomb.gr/
το είδαμε στο rokakias.gr