Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εννέα νεκροί και 70.000 άστεγοι στη Σρι Λάνκα

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν τη Σρι Λάνκα στοίχισαν...




τη ζωή εννιά ανθρώπων κι άφησαν χιλιάδες άστεγους, ανέφερε εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών σήμερα Δευτέρα.

Πέντε θάνατοι αναφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, στο ανατολικό, κεντρικό και βόρειο τμήμα της νήσου.

«Αναμένουμε κι άλλες βροχοπτώσεις... ζητήθηκε η βοήθεια του πολεμικού ναυτικού, του στρατού και της αεροπορίας για να συνδράμουμε τους πλημμυροπαθείς και να τους προμηθεύσουμε με τρόφιμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την Κυριακή τέσσερις άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από κατολίσθηση στην κεντρική Σρι Λάνκα, στην περιφέρεια Κάντι, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τις ζωές τους από πλημμύρες σε χωριστά περιστατικά.

Πάνω από 4.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, με τις 974 εξ αυτών να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση συνέστησε 180 προσωρινούς καταυλισμούς για να στεγαστούν περίπου 70.000 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους, ενώ χιλιάδες έχουν βρει καταφύγιο σε προσωρινά καταλύματα όπως σχολεία, ναούς, σπίτια οικείων και συγγενών τους ή φίλων τους.

Η εγχώρια μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ασυνήθιστα για την εποχή και σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Κάτοικοι τεσσάρων περιφερειών προειδοποιήθηκαν για πιθανές κατολισθήσεις.

Τα Ηνωμένα Έθνη παρενέβησαν προσφέροντας επισιτιστική βοήθεια σε πλημμυροπαθείς στην Ανατολική Επαρχία, παρέχοντας 500 τόνους μερίδων τροφής και αλεύρων.

http://www.newsbeast.gr