Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"Όχι" Πάπα στα μη χριστιανικά ονόματα

Μόνο με χριστιανικά ονόματα να βαφτίζουν τα παιδιά τους κάλεσε τους γονείς ο Πάπας Βενέδικτος κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο Βατικανό.

«Το κάθε μικρό που βαφτίζεται, αποκτά τον χαρακτήρα του παιδιού, ξεκινώντας από το χριστιανικό του όνομα. Μια σαφής απόδειξη του ότι το Άγιο Πνεύμα ξαναγεννά τον άνθρωπο, μέσα στην αγκαλιά της εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.

Η δήλωσή του, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας με τους σχολιαστές να υποστηρίζουν πως τα λεγόμενα του Πάπα στοχεύουν στη μείωση των ξενικών ονομάτων που αρκετοί καθολικοί γονείς επιλέγουν να δώσουν στα τέκνα τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα αστέρων που έχουν βαφτίσει τα παιδιά τους με μη χριστιανικά ονόματα όπως ο διάσημος ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Τόττι που επέλεξε το Σανέλ για τη μικρή του κόρη ή ο συνάδελφός του Αλεσσάντρο Ντέλ Πιέρο που διάλεξε το Σάσα.

Και επειδή η συγκεκριμένη τάση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στους μη επώνυμους η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία δείχνει ενοχλημένη.

Ωστόσο, δημοσκόπηση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Ίστατ δείχνει πως τα περισσότερα καθολικά παιδάκια είναι βαπτισμένα με χριστιανικά ονόματα όπως το "Φραντσέσκο", "Αλεσσσάντρο",  "Αντρέα", "Τζούλια", "Σοφία", "Μαρτίνα" και "Αλέσσια".

cosmo.gr