Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Banksy:Η Ταυτότητα του σε δημοπρασία στο eBay...

Το όνομα του Μπάνκσι, του ανώνυμου καλλιτέχνη των δρόμων, είναι πιθανό να αποκαλυφθεί σε λίγες ώρες. Δημοπρασία στο eBay από άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι ξέρει τα στοιχεία του. Ο νικητής θα μάθει το μυστικό...

Σε δημοπρασία έχει τεθεί η ταυτότητα του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι, ο οποίος έχει συνδέσει το ψευδώνυμό του με το γκράφιτι και τα ανατρεπτικά του μηνύματα σε πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ και έχει χαρακτηριστεί ως σύγχρονος αντάρτης πόλεων.
Ο νικητής της δημοπρασίας του eBay, θα μάθει το όνομα του καλλιτέχνη. Με αρχικό ποσό τα 3.000 δολάρια, μέχρι στιγμής υπάρχουν 38 προσφορές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο βαθιά θα βάλει το χερι στην τσέπη, όποιος επικρατήσει.

 
Στην αγγελία, ο πωλητής γράφει: "Βρήκα την ταυτότητα του Μπάνκσι, αντιστοιχώντας τις τιμές από τις πωλήσεις έργων του με τα αρχεία της εφορίας. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Εγγυώμαι 100% ότι έχω το όνομα του καλλιτέχνη των δρόμων Μπάνκσι".

Διευκρίνισε επίσης ότι το eBay είχε ματαιώσει προηγούμενη δημοπρασία της συγκεκριμένης πληροφορίας, επειδή δεν πωλούσε κάτι χειροπιαστό. Έτσι αυτή τη φορά πουλάει ένα χαρτί που γράφει το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη.
Πάντως, στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη αναφέρεται ότι τα έργα του Μπάνκσι δεν πωλούνται πάντα από τον ίδιο και μάλιστα στη φορολογική του δήλωση υπάρχουν εισοδήματα που προέρχονται από πωλήσεις φωτογραφιών και αναμνηστικών.

Επομένως είναι αρκετά πιθανό κάποιος να πληρώσει μια περιουσία και να μάθει απλώς το όνομα κάποιου εύπορου Βρετανού...