Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία για αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Την αντίθεσή τους στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ εξέφρασαν πολίτες της Θεσσαλονίκης, με εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν.


Μέλη των Κινήσεων Πολιτών «GreenAttack», «Επιτροπή Ανέργων Θεσσαλονίκης», «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», «Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών» και των Πρωτοβουλιών Κατοίκων από το Ωραιόκαστρο, την Τούμπα, την Πυλαία και τον Χορτιάτη, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας, σημείο αφετηρίας πολλών αστικών λεωφορείων, και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, όπου ανάρτησαν πανό, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και προέτρεψαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι στόχος της διαμαρτυρίας αυτής είναι «κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να πάρουν πίσω την αύξηση των εισιτηρίων».

Ακόμη, δήλωσε ότι οι αυξήσεις φτάνουν και το 180%, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μετακίνηση από το Ωραιόκαστρο μέχρι την Καλαμαριά, όπου απαιτούνται οι εκδόσεις ενός εισιτηρίου με μετεπιβίβαση και ενός βασικού εισιτηρίου, συνολικής αξίας 1,7 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα για την ίδια μετακίνηση οι επιβάτες πλήρωναν ένα εισιτήριο αξίας 0,6 ευρώ.