Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κατηγορείται για φόνο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον Κόνραντ Μάρεϊ. Εντολή για προσαγωγή στο δικαστήριο. Η χορήγηση του ισχυρού αναισθητικού προποφόλης καίει τον γιατρό

Δικαστής αποφάσισε, την προσαγωγή ενώπιον του δικαστηρίου του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον με την κατηγορία ,της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για την υπόθεση του θανάτου του ειδώλου της "ποπ".


Ο δικαστής Μάικλ Πάστορ έδωσε την εντολή την 6η ημέρα της προκαταρκτικής εξέτασης για το κατά πόσον υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που να ενοχοποιούν το γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ για το θάνατο του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, τον Ιούνιο του 2009.

Στις 25 Ιουνίου του 2009, ο Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών μετά τη λήψη υπερβολικής δόσης φαρμάκων στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από την προποφόλη, ένα εξαιρετικά ισχυρό αναισθητικό που χορηγείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, κυρίως για τις εγχειρήσεις, το οποίο ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε ως υπνωτικό.

Ο Μάρεϊ έχει παραδεχτεί ότι έχει χορηγήσει προποφόλη στον τραγουδιστή την ημέρα του θανάτου του, αλλά επίσης είπε ότι είχε προσπαθήσει να διακόψει τη χορήγηση και άλλων φαρμάκων στον Τζάκσον.

Το Φεβρουάριο του 2010, ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη κατά του τελευταίου γιατρού του Τζάκσον, του Μάρεϊ, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.