Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Τους κόβουν τα κινητά

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην Καλιφόρνια θα χάσουν τα τηλέφωνα που τους προσφέρει η πολιτεία, με απόφαση του νέου κυβερνήτη, Τζέρι Μπράουν. Στόχος του να περιορίσει το τεράστιο έλλειμμα που άφησε πίσω του ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ


Ο νέος κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ένα δραστικό σχέδιο για τη μείωση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπίσει το κολοσσιαίο έλλειμμα της Πολιτείας, δήλωσε σήμερα ότι 48.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα στερηθούν τα κινητά τηλέφωνά τους από την 1η Ιουνίου.

Ο Τζέρι Μπράουν διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα η Πολιτεία πληρώνει κινητό τηλέφωνο στο 40% των υπαλλήλων της, δηλαδή έχει 96.000 συνδρομές. Μειώνοντας στο μισό τον αριθμό αυτό θα εξοικονομήσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

"Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το 40% των υπαλλήλων χρειάζεται κινητό τηλέφωνο που να το πληρώνει η υπηρεσία", δήλωσε.

"Ορισμένοι με τους οποίους θα πρέπει να μπορούμε να επικοινωνούμε 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, ενδεχομένως το χρειάζονται, όμως ο συνολικός αριθμός των τηλεφώνων προκαλεί κατάπληξη.

Ακόμη και αν μειωθούν στο μισό, το ένα πέμπτο των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχίσει να έχει κινητό τηλέφωνο πληρωμένο από την υπηρεσία. Μου φαίνεται υπερβολικό και ζήτησα από όλες τις υπηρεσίες να μελετήσουν και να αποδείξουν τη χρησιμότητα των κινητών τηλεφώνων", πρόσθεσε.

"Μπροστά σε ένα έλλειμμα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να φαίνεται ασήμαντο. Όμως το να ξοδεύουμε 20 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερα, σε κινητά τηλέφωνα, είναι αδικαιολόγητο", κατέληξε ο Μπράουν.