Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σύγκρουση Παπανδρέου – Παπαρήγα για τα ελληνοτουρκικά

Σε μία εξαιρετικά υψηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα εξελίχθηκε η συζήτηση επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων και διαφορών, κατά την "Ωρα του πρωθυπουργού"...

Ο κ. Παπανδρέου επετέθη με σφοδρότητα κατά της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, αφού κατηγόρησε την κ. Παπαρήγα ως "κοινή συκοφάντη", σημειώνοντας ότι "υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν και έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέος κράτους της Τουρκίας".

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, θέμα που μετ`επιτάσεως έθεσε η κ. Παπαρήγα, λέγοντας ότι ο ίδιος πιστεύει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γείτονα χώρα.

Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας απάντησε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι από το επιθετικό ύφος του πρωθυπουργού συνάγει ότι "σας πιάσαμε στα πράσα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται.